2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Többen meghaltak egy lavina miatt Olaszországban

2017. január 19., csütörtök 08:56, frissítve: csütörtök 10:39

Halálos áldozatai is vannak a közép-olaszországi lavinának – a Pescara del Tronto település közelében található szállóban harmincan tartózkodtak, amikor az épületet betemette a hó. Olaszország középső részét három közepes erejű földrengés rázta meg szerda délelőtt, melyet később még egy hasonló erejű követett.

Alig látszik ki a hóból a lavina által betemetett hotel a közép-olaszországi Abruzzo régióban. A hegyi szállóban húsz vendég és a személyzet tartózkodott. Húsz tűzoltó, két hegyimentő csapat, hat mentő és a rendőrség együtt dolgoztak a kimentésükön. A lavina közvetlenül azután zúdult le, hogy Közép-Olaszországot egymás után négy nagyobb, majd több száz kisebb földrengés rázta meg szerdán. Ráadásként előtte másfél napig jelentős havazás is volt a régióban.

„Nagyon sok hó esett, ami nagy probléma. Nagyon hideg van. Nem tölthetjük otthon az éjszakát, mert félünk. Sátorban vagy az autóban alszunk” – mondta el egy monterealei lakos, Viorel Lepadatu.

A földmozgásokat a fővárosban, Rómában is érezni lehetett, ahol egy időre a föld alatti tömegközlekedést is leállították. A legsúlyosabban érintett településeken nincs áramellátás, sok családot menekültszállásokon helyeztek el. Legutóbb augusztusban történt súlyos földrengés Közép-Olaszországban, akkor csaknem háromszázan vesztették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!