2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Lecsapott Debbie Ausztráliában

2017. március 28., kedd 07:57, frissítve: kedd 09:58

Óránkénti 250 kilométeres sebességű széllökésekkel csapott le Ausztrália északkeleti partvidékére a Debbie nevű orkán. A széllökések háztetőket tépnek le, elektromos távvezetékeket rongálnak meg. A térségben több tízezren menekültek el otthonaikból.

Rekorderejű, 250 kilométer per órás széllökéseket is mértek Quensland államban, ahol a vihar háztetőket tépett le, fákat csavart ki és elektromos távvezetékeket rongált meg. Az Északkelet-Ausztrália partjaira lesújtó vihart először a hármas fokozatba sorolták be a meteorológusok, csak később kapta meg a legmagasabb, négyes fokozatot, amikor váratlanul erősödni kezdett.

A helyzetet csak súlyosbítja a felhőszakadás, amelynek következtében több településen is víz alá kerültek az utcák.

„Ez egy nagyon pusztító vihar, a közvéleménynek ezért meg kell értenie, hogy ha halálesetről nem is, de sebesülésekről és károkról számtalan hír érkezik majd – közölte a katasztrófa sújtotta állam rendőrkapitánya, Ian Stewart.

Áldozatokról egyelőre nem tudni. A hatóságok még időben kiadták a figyelmeztetést, ezért a Nagy Korallzátonnyal párhuzamos partvidékről, Bowen és Airlie Beach városok térségéből 30 ezren menekültek el otthonaikból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!