2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Lakóházakra zuhant egy repülő

2017. január 16., hétfő 09:31, frissítve: hétfő 14:26

Lakóházakra zuhant egy török teherszállító repülő Kirgizisztánban. 37 ember halt meg. A gép legalább 15 lakóházat letarolt, és tüzet is okozott. A szerencsétlenség helyi idő szerint reggel fél nyolckor történt, a szemtanúk szerint sűrű ködben. A repülő Hongkongból tartott Isztambulba, a kirgiz fővárosban tankolni szállt volna le.

Egy török teherszállító repülő, egy Boeing 747-es zuhant közvetlenül a lakóházakra a kirgiz fővárostól 25 kilométerre egy vidéki településen, helyi idő szerint reggel fél nyolckor. Sokan még ágyban voltak, vagy épp készülődtek az induláshoz. A becsapódás után több épület kigyulladt, ezt tűzoltók oltották el.

„Nem sokkal hét óra után hallottam egy hatalmas robbanást, és éreztem, hogy a környékbeli házak falai is beleremegnek. Mindenki kiszaladt az utcára, de ott se láttuk pontosan, mi történt, mert akkora volt a köd” – mondta egy túlélő, Andrej Andrejev.

A gép Hongkongból indult, a kirgiz fővároson át Isztambulba ment volna. Biskekben tankolni akart, de a sűrű köd miatt nem tudott leszállni, ezért a levegőben kellett köröznie. A baleset akkor következett be, amikor 20 kilométerre volt a reptértől. A négyfős személyzet a helyszínen meghalt, a többi áldozat a helyi lakosok közül került ki.

„A nővérem a közelben lakik, hál’ istennek ő már elindult munkába, és a gyerekek is elmentek már az iskolába. Nekik nem esett bajuk. Itt mindenki azt találgatja, hogy vajon miért volt ilyen alacsonyan a gép” – tette hozzá Andrej Andrejev.

Órákkal a baleset után a helyszínre utazott a kirgiz elnök és a miniszterelnök, a török kormány pedig levélben fejezte ki a részvétét. A török gép a MyCargo nevű magáncégé volt, de a járatot a Turkish Airlines üzemeltette. A repülő 14 éves volt, és a cég közleménye szerint rendszeresen karbantartották.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!