2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Különös jelentőségű találkozó készül

2017. április 20., csütörtök 07:17, frissítve: csütörtök 10:00

Elfogták a szentpétervári metróban elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet szervezésével gyanúsított férfi fivérét; Mahmúd Abbászt fogadja május 3-án Donald Trump amerikai elnök.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas többséggel jóváhagyta szerdán a brit törvényhozás alsóháza az előre hozott parlamenti választások kiírását június 8-ra. A The Times beszámolója szerint a szerdai alsóházi voksoláson a kormány indítványára 522-en, ellene 13-an szavaztak. A jelenlegi parlamentet az uralkodó várhatóan május 3-án oszlatja fel, és ekkor kezdődik a hivatalos kampányidőszak. Legutóbb több mint ötven éve, 1966-ban fordult elő, hogy hivatalban lévő brit kormányfő az előző választások után kevesebb mint négy évvel önszántából előre hozott választásokat írt ki. A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov a The Times megbízásából elvégzett legutóbbi felméréssorozatában kimutatta, hogy a választók 43 százaléka voksolna a konzervatívokra, 24 százalékuk a Munkáspártra, 11 százalék pedig a Liberális Demokratákra.

Mahmúd Abbászt fogadja május 3-án Donald Trump amerikai elnök – számol be a The Jerusalem Post. Szakértők szerint a látogatásnak különös jelentősége van annak fényében, hogy Donald Trump februárban szakított a korábbi amerikai kormányzati politikával, hangoztatva, hogy a maga részéről támogatná a konfliktus egyállami megoldását, ami közvetve a független Palesztin Állam megteremtésének elutasítását jelentené. Nem sokkal később viszont kifejtette, hogy az izraeli–palesztin konfliktus rendezésére mind a kétállami, mind az egyállami megoldást elfogadhatónak tartja, ha az elvezet a békéhez.

Elfogták a szentpétervári metróban elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet szervezésével gyanúsított férfi fivérét, ő a tizedik, akit a terrortámadással kapcsolatban őrizetbe vettek – írja a The Moscow Times. A merénylet megszervezésével és az öngyilkos merénylő kiképzésével gyanúsított Abror Azimovot hétfőn fogták el, bátyját, Akram Azimovot a kirgizisztáni Osban vették őrizetbe szerdán. Őt a merénylethez szükséges pénz átutalásával és a „nemzetközi terroristákkal” való kommunikáció megszervezésével gyanúsították meg. A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletben tizennégy ember halt meg, és további 102-en megsebesültek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!