2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföldi turistákat késeltek meg

,

2017. július 15., szombat 16:54, frissítve: szombat 17:29

A hatóságok szerint az Iszlám Állam követte el a hurghadai merényletet. Az egyiptomi szállodában külföldi turistákat késeltek meg. A támadó a tenger felől úszott a lezárt területre, ahogyan két éve egy tunéziai támadás elkövetői. Két német turista meghalt, két cseh pedig megsérült.

Egy háromcsillagos hurghadai hotelben volt a támadás a Vörös-tenger partján. A környékbeli szállodákhoz hasonlóan saját, zárt partszakasza van, a késes támadó a tenger felől úszott a szálloda területére. Német és cseh turistákat sebesített meg, aztán a szomszéd szállodába is berontott, ott vették őrizetbe a rendőrök. Hasonló, tenger felől érkező támadást követtek el fegyveresek két éve a tunéziai Sousse-ban is.

„Két nő halt meg a támadásban, ha jól tudom, két német nő, akik a szállodában laktak. A támadó kifejezetten külföldieket keresett, ezért támadott a szállodákra. Érthetetlen az egész, hogy miért csinálta. Úgy tudom, többeket megsebesített” – mondta a szállodához kapcsolódó bolt vezetője.

Az egyiptomi fővárosban rendőrök ellen követtek el támadást iszlamisták. Az Iszlám Állam terrorszervezet 2013 óta követ el az országban hasonló merényleteket, legalább 250 rendőrrel végzett már, csak a múlt héten 23-mal.

„Két támadó volt fekete egyenruhában, itt vártak a rendőrautóra, aztán amikor a jármű megjelent az úton, lőni kezdték. Amikor a bent ülő rendőrök meghaltak, benzinnel locsolták le az autót és felgyújtották, majd elmenekültek” – vázolta egy szemtanú.

Egyiptomban Mubarak elnök 2011-es megdöntése után demokratikus választáson a Muzulmán Testvériség nevű szervezet került hatalomra, de az országot gyakorlatilag irányító hadsereg 2013-ban megdöntötte a hatalmát, a terroristák azóta aktívak az országban. A szélsőségesek legutóbb tavasszal a helyi kopt keresztény közösségek ellen indítottak támadássorozatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!