2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Egy bolond százat csinál 20:10

Külföld

Nem juthatnak forráshoz a görög bankok az EKB-től

Visszavonja az Európai Központi Bank a görög bankok egyik legfontosabb hitelfelvételi lehetőségét. A pénzintézetek február 11-től nem férhetnek hozzá az EKB hiteleihez görög államkötvények vagy a görög kormány által garantált kötvények felhasználásával.

Mindezt néhány órával azután jelentették be, hogy az új görög pénzügyminiszter, Jánisz Varufakisz Frankfurtban tárgyalt Mario Draghival, az Európai Központi Bank (EKB) elnökével. Az EKB mindeddig lehetővé tette a bóvli kategóriába sorolt görög kötvények fedezetként való felhasználását a nemzetközi hitelmegállapodás keretében. A program azonban február 28-án lejár, az EKB pedig bizonytalannak látja a folytatást.

Elemzők szerint az EKB lépése figyelmeztetés a görög kormány számára, hogy a frankfurti banknak is van beleszólása abba, hogy az új görög kormány hogyan képzeli el a több mint 300 milliárd eurós görög államadósság átrendezését. „Lehetett tudni, hogy az EKB bejelentése előtt tárgyalt az EKB vezetőségével az új görög pénzügyminiszer, és éppen ezért meglepő, hogy a frankfurti központi bank egy ilyen bejelentést tett utána. A bejelentés pontosan azt jelenti, hogy a bóvli kötvények után ezentúl nem kapnak forrást az EKB-tól. A korábbiakhoz hasonlóan a görög bankok egy készenléti, rendelkezésre álláson keresztül, és magasabb kamaton kapnak ezentúl forrást” – mondta a Hír TV-nek Pállfy Gergely, a BudaCash Brókerház vezető elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!