2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Közel-keleti migránsok támadtak a járókelőkre egy bajor kisvárosban

Közel-keleti migránsok támadtak a járókelőkre egy bajor kisvárosban. A német belügyminiszter pedig menekültügyi szigorításokat sürget. Horst Seehofer kijelentette, Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból.

  • Közel-keleti migránsok támadtak a járókelőkre egy bajor kisvárosban

Menekültügyi szigorításokat szorgalmaz a német belügyminiszter. A CSU-s Horst Seehofer a Bild című német napilapnak úgy nyilatkozott: Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból

A német migrációs politika változásaira hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is. Bakondi György a HírTV műsorában azt mondta: egyre többen lesznek Németországban azok, akik a visszaéléseket elkövető bevándorlókat kiutasítanák az országból.

Azok a változások, amelyek a Németországi helyzetet jellemzik 2015 óta, a wilkommenkulturtól odáig jutottunk, ahova jutottunk, vagy eljutottak - ez úgy tűnik, hogy folytatódni fog, és egyre inkább hallható lesz azoknak az embereknek a hangja, akik józanul, a saját életfeltételeik, a családjaik, és az európai jövő érdekében próbálják az illegális migrációt korlátok közé szorítani, és azoknak a személyeknek a kiutasítását megvalósítani, akik egyáltalán össze nem férhető magatartást tanúsítanak bármifajta menekültjoggal vagy vendégjoggal– mondta el Bakondi György. 

Németországban egyre több olyan támadás történik, aminek elkövetői bevándorlók. Az egyik bajor kisvárosban járókelőket zaklattak az utcán szír, iráni és afgán fiatalok. Az ittasan kötekedő csoport összesen 12 embert sebesített meg, közülük egyet fejsérüléssel szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!