2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Közel 100 millió fertőzött a világban

Egyre drámaibb a helyzet Brazíliában - nyilatkozta Híradóknak egy ott élő magyar. Józsa Előd azt mondta: kevés az orvos, a felszerelés és drasztikusan nő az elhunytak száma. Brazília a harmadik legfertőzöttebb ország a világon, csak az Egyesült Államok és India előzi meg. Világszerte megközelítette a 100 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma.

  • Közel 100 millió fertőzött a világban

A járvány az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol már több mint 25 és félmillióan fertőződtek meg, akik közül 429 ezren meghaltak.

Az új kormányzat egyelőre még hátrafelé mutogat.

A vakcina idősotthonokon és kórházakon túli terjesztése nem létezett egészen addig, amíg nem mi voltunk a Fehér Házban. Amerikában mindenki láthatja, hogy az emberek mennyire kaotikus módon juthatnak oltáshoz. Több millió adagot szállítottak ki már, de csak a felét használták fel. Ezért van lemaradásban az országunk, de a Biden kormányzat azon van, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk

 - közölte Joe Biden elnök fehér házi kabinetfőnöke.

Fontos szerepe lehet Indiának az oltóanyag ellátásban, Brazíliában drámai a helyzet

India a második legfertőzöttebb állam, ahol több mint 10 millió 600 ezer esetet regisztráltak. A dél-ázsiai országban jelentős oltóanyag-gyártási kapacitás épült ki az utóbbi években, így már itt készül a legtöbb vakcina a világban. A nyugati gyógyszercégeknek is vannak helyi üzemei, így fontos szerepet szánnak az országnak a fejlődő világ oltóanyaggal való ellátásában.

Brazília a harmadik legfertőzöttebb állam, több mint 8 millió 800 ezer esettel. Az országban sokan Jair Bolsonaro elnököt teszik felelőssé a járvány gyors terjedése miatt, aki kezdetben tagadta a kór veszélyességét és rendszeresen maszk nélkül mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Brazilként úgy érzem, hogy nincs kormányunk. Mintha Brazíliát magára hagyták volna. A hatalomban őrültek vannak, és ezt már senki sem bírja tovább. Nem várjuk meg, amíg népünkből 1 millióan halnak bele a kórba, az emberek ezért lázadnak

- közölte egy elnök lemondását követelő tüntető Sao Paolóban, ahol ismét a legszigorúbb intézkedéseket, boltbezárásokat és kijárási tilalmat vezették be a járvány visszaszorítására. Brazíliában indiai és kínai vakcinával is oltanak már, és hamarosan indul a hazai gyártás is.

A dzsungel közepén található 2 milliós nagyvárosban Manausban továbbra is drámai a helyzet. A kórházak már teljesen megteltek fertőzöttekkel, alig van felszerelés és orvos is.

A Manausban élő Józsa Előd Híradóknak azt mondta: az elmúlt hetekben drasztikusan megugrott a halálozások száma.

Az is hatalmas probléma, hogy fejletlen az infrastruktúra a térségben

- mondta el Józsa Előd, akinek vendéglőjét a járvány miatt kellett bezárni.

A többi latin-amerikai országban, Afrikában és Dél-Ázsia szegényebb országaiban még rosszabb a helyzet. Egészségügyi szakértők szerint ezért lehet megkérdőjelezni a 100 milliós fertőzésszámot.

Az ugyanis csak a regisztrált eseteket tartalmazzák, miközben sok országban kevés tesztet végeznek, és a nyilvántartás feltételei is különböznek. A fertőzöttek valós száma ezért a hivatalos adatok sokszorosa lehet, elérve akár a több százmilliós nagyságrendet is.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!