2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Kovács Zoltán szerint a NYT nem érti a helyzetet

2017. március 16., csütörtök 07:41, frissítve: csütörtök 09:42

Orbán Viktor ünnepi beszédéről ír a Reuters, a The New York Times hétfői kommentárjára pedig az amerikai elnökhöz közel álló Breitbart közvetítette Kovács Zoltán kormányszóvivő válaszát.

A magyar jobboldali és populista miniszterelnök arra szólította fel Európa nacionalista vezetőit, hogy lázadjanak fel a brüsszeli bürokraták szentségtelen szövetsége, a liberális média és a telhetetlen nemzetközi kapitalisták ellen – emelte ki Orbán Viktor március 15-i beszédéből a Reuters. A brit hírügynökség idézte a magyar miniszterelnöknek azokat a szavait is, amelyek szerint még mindig van lehetőség arra, hogy alkotmányos keretek között tartsák a lázadás energiáit, és átalakítsák az európai birodalmat.

A magyar kormányszóvivő válaszolt a The New York Times cikkére, amelyben az amerikai liberális lap a migránskérdéssel kapcsolatos hétfői kommentárjában azt állította, hogy Orbán Viktor baleknak nézi az Európai Uniót. A liberális napilap akkor feltette a kérdést, hogy az unió mikor szedi össze a bátorságát, és lép fel Orbán politikája ellen. Kovács Zoltán válaszára az amerikai elnökhöz közel álló Breitbart hívta fel az amerikai közvélemény figyelmet. A magyar kormányszóvivő twitteres válaszában arra utalt, hogy a The New York Times nem érti a helyzetet, és megkérte a kommentár szerzőjét, hogy olvassa el a blogjában adott válaszát. Kovács a blogban azt hangoztatja, az unió nem fog fellépni Magyarország ellen, mert tisztában van azzal, hogy az unió külső határainak védelme Európa érdekét szolgálja.

Egy nem létező személy is indul a szerbiai elnökválasztáson. A belgrádi Blic szerint Ljubiša Preletačević Beli, a „Töltött káposztát nem próbáltad” nevű fiktív párt vezetője, aki fehér lovon és fehér öltönyben jár. Valójában ez egy YouTube-csatorna neve, amelyre egy Belgrád közeli városból származó fiatalok saját készítésű humoros videóikat töltik fel, ezek főszereplője Ljubiša Preletačević Beli, akit most elnöknek jelöltek. A fiatalok tavaly már indultak a helyhatósági választásokon, szülővárosukban több mint 20 százalékot szereztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!