2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Kovács Zoltán: a magyar demokrácia él, sikeresek vagyunk a koronavírus elleni küzdelemben

A magyar demokrácia él, az ország sikeres a koronavírus elleni küzdelemben - hangoztatta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a The Washington Post című amerikai lapban szombaton megjelent véleménycikkében.

  • Kovács Zoltán: a magyar demokrácia él, sikeresek vagyunk a koronavírus elleni küzdelemben

Az államtitkár a lap egyik publicistája, George Will korábbi véleménycikkére reagált. Will május 31-én Az amerikai konzervativizmus Amerika-ellenessé válik? című írásában ugyanis azt feszegette, hogy az amerikai konzervativizmus önkényuralom felé hajlik, és ennek ihletőjeként Orbán Viktor magyar kormányfőt említette.

"Will úr azt írta, hogy Orbán Viktor Magyarország demokráciájának szétrombolója+, aki közvetlenül vagy közvetve ellenőrzést gyakorol a bíróságok és a média felett" - idézte a korábbi publicisztika sorait Kovács Zoltán. Majd leszögezte: "a mi demokráciánkban a sajtó valójában élénk és kritikus, a bíróságok függetlenek (lásd a Kúria múlt hónapban hozott döntését egy prominens roma-szegregációs ügyben, amely döntés ellentétes a magyar kormányzat álláspontjával) és az ellenzéki jelöltek még mindig nyernek választásokat".

"Magyarország 2018-ban tartott parlamenti választásán a részvétel 70 százalékos volt, a legmagasabb 2002 óta. Ez aligha jelez romokban heverő demokráciát" - írta az államtitkár.

Kovács Zoltán visszaidézte az amerikai publicista mondatait, miszerint a magyar kormányfő a koronavírus-járványt ürügyként használta volna fel arra, hogy "diktatúrát" építsen ki.

"A kormányzat, az alkotmányunkkal teljes mértékben összhangban állóan, rendkívüli állapotot hirdetett, és a parlamentnek még nagyobb beleszólást is biztosított a különleges intézkedésekbe, s a kormányfő bejelentette, hogy ez (a rendkívüli állapot) június 20-án véget is ér" - hangsúlyozta.

Felhívta egyúttal a figyelmet arra is, hogy a kormány "éppen e különleges intézkedéseknek köszönhetően volt képes gyorsan cselekedni a kijárási korlátozásokat és az egészségügy megtámogatását illetően, ami segített abban, hogy elkerüljük az Európában máshol megtapasztalt magas fertőzöttségi és halálozási arányokat".

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A helyszínelők még mindig nyomokat rögzítenek Nyitrabányán + videó

A helyszínelők még mindig nyomokat rögzítenek Nyitrabányán + videó

Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni lőfegyveres támadás helyszínére, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányára érkezett a HírTV stábja. Mint kiderült a politikus jobban van, viszont a támadás kiengedte a szellemet a palckból, hiszen elképesztő gyűlöletcunami árasztotta el a közösségi oldalakat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Helyzetjelentés Szlovákiából + videó

Helyzetjelentés Szlovákiából + videó

Szlovákiába érkezett kollégánk, Bende Balázs, aki a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet kapcsán elmondta, az országban nagyon megosztott a szlovák társadalom jelentős része. A többség elítéli a támadást, de sajnos vannak olyanok, akik üdvözlik ezt a súlyos tragédiát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!