2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Kovács Attila: Nőtt a jobboldali konzervatív képviselők, pártok súlya az Európai Parlamentben + videó

A változás szele végigsöpört Európában és ennek köszönhetően a jobboldali konzervatív pártok súlya tovább nőtt az Európai Parlamentben – jelentette ki az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

  • Kovács Attila: Nőtt a jobboldali konzervatív képviselők, pártok súlya az Európai Parlamentben + videó

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ Európai Uniós kutatási igazgatója kitért arra is, hogy az európai liberálisok visszaestek, de az Zöldek is ugyanígy jártak. Mindez nagyban hozzájárult a jobboldali konzervatívok megerősödéséhez.

Azon képviselők aránya akik ellenzik a háborút, 23-ról 36 százalékra nőtt. Azon képviselők, akik ellenzik a genderpropagandát, azok aránya 22 százalékról 34 százalékra nőtt. És azon képviselők aránya, akik ellenzik az illegális migrációt, 27 százalékról közel 42 százalékra nőtt

– hangsúlyozta a kutatási igazgató.

A változás szele végigsöpört Európában – fogalmazott az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Lajkó Fanni kiemelte: a hétvégi választások új rendet teremthetnek Európában, amit a béke, a stabilitás, és a szuverenitás iránti vágy határoz meg.

Az Európai választók megszólaltak és több olyan Európai jobboldali parlamenti képviselőt delegáltak az Európai Parlamentbe, ami egy olyan jövőt jelez, amelyben a szuverenitást és az európai értékeket helyezik előtérbe, mind az uniós választópolgárok, mind pedig az Unió jövendőbeli képviselői – mondta Lajkó Fanni.

Lajkó Fanni azt is hozzátette, hogy a legnagyobb európai jobboldali felhatalmazást hazánkban érték el a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Szafariélmény Csehországban + videó

Radar - Szafariélmény Csehországban + videó

Gondolták volna, hogy Európában is élhetnek át igazi afrikai szafari élményt? Pedig ez lehetséges. Eper Márton ellátogatott Csehországba, hogy bemutassa önöknek a nem mindennapi helyet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!