2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kormányfői üzenet a migránsoknak: El lehet menni

2017. január 24., kedd 08:20, frissítve: kedd 09:06

El lehet innen menni – ezt üzente azoknak a bevándorlóknak a holland kormányfő, akik nem akarják betartani az ország szokásait. Nemzetközi lapszemle.

El lehet innen menni – ezt üzente nyílt levélben a holland kormányfő a bevándorlóknak a parlamenti választások előtt két hónappal. Mark Rutte azt írta, nem kötelező az országban maradniuk azoknak, akik visszautasítják a hollandok által vallott értékeket. Példaként azt az esetet hozta fel, amikor egy külföldi származású férfit azért nem alkalmazott egy holland cég, mert a vallása tiltotta, hogy nőkkel fogjon kezet. A kormányfő szerint ez is mutatja, hogy sok bevándorló szabadságot keresni jön az országba, de aztán nem akarja tiszteletben tartani a holland szokásokat.

Botrányt okozott Madonna kijelentése a nők jogaiért tartott washingtoni felvonuláson – írja honlapján a CNN. Az énekesnő beszédében úgy fogalmazott, fel tudná robbantani a Fehér Házat, annyira mérges a választás eredménye miatt. Madonna később azt mondta, nem akart erőszakot szítani, és félreértelmezték a szavait.

Rettegnek a szövetségi kormány alkalmazottai a Trump-adminisztrációtól – írja a Washington Post. A liberális újság szerint a közszolgák attól tartanak, hogy az új elnök beváltja ígéreteit a közszféra méretének csökkentéséről. Első lépésként az új közalkalmazottak felvételét már befagyasztotta az elnök, és olyan törvényjavaslatot is beterjesztene, amely lehetővé tenné a közszolgák indoklás nélküli elbocsájtását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!