2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Klasszikus Iszlám Állam-célpontnak számít a vérengzés helyszíne

2017. január 1., vasárnap 13:11, frissítve: vasárnap 19:55

Az biztosan kevés egy merénylet megelőzéséhez, hogy csak egyszerű rendfenntartó erők vannak az utcákon – fogalmazott Feledy Botond biztonságpolitikai szakértő a Hír TV-nek az isztambuli terrortámadás kapcsán.

A szakértő szerint ami egyértelműen kiolvasható, hogy a puccs utáni tisztogatás a titkosszolgálatoknál és a rendvédelmi szerveknél olyan nagyságrendet ért el, hogy ennek a defektusai már nyár óta láthatók. Azóta volt reptéri merénylet, amelyet az Iszlám Állam követett el, és további számos kurd támadás, amelyet képtelenek megakadályozni vagy megelőzni olyan módon, hogy felderítsék még előkészületi szakaszban a cselekményeket – emelte ki.

Feledy Botond felidézte, hogy az Iszlám Állam nyolc emberét tartóztatták le szombat reggel, így szerinte vagy egy „magányos farkas”, vagy pedig egy, az elkapott merénylői hálózatból megmaradt elkövető lehet az, aki az isztambuli vérengzést végrehajthatta. A szakértő hozzátette: a merénylet színhelye klasszikus Iszlám Állam-célpont, hiszen a külföldiek, illetve a török elit kedvelt szórakozóhelyének számított az érintett éjszakai klub.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!