2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Kivégeznék a volt államfőt + Videó

Folytatódott a kairói bíróságon Hoszni Mubarak államfő pere. A februárban megbuktatott volt egyiptomi elnököt korrupcióval, illetve több száz tüntető megöletésével vádolják.

Hordágyon tolták be a tárgyalóterembe a mentők Hoszni Mubarakot. Orvosai szerint a volt egyiptomi elnök gyomorrákos, ezért nem tud saját lábán elmenni a rendőrakadémián kialakított bíróságra. Vele együtt fiai és több segédje ellen is folyik az eljárás. Mubarakot korrupcióval, illetve azzal vádolják, hogy ő utasította a rendőröket több mint 800 tüntető megölésére a forradalom idején. A volt államfő ügyvédjei viszont próbálják bebizonyítani, hogy a tüntetők kezdték az erőszakot.

– A mai tárgyaláson a bíróság meghallgatja a felpereseket, majd a védelem álláspontját. Az utóbbi ülésen a védelem másolatokat követelt azokról a jelentésekről, amelyek szerintük azt bizonyítják, hogy a tüntetők csak bajkeverők voltak, ők okozták saját halálukat, és ezeket a demonstrálókat lehetetlen irányítani – jelentette ki Othman El-Hegawy, a felperesek ügyvédje.

Közben a bíróság épülete előtt demonstrálók szigorúbb büntetést követeltek a megbuktatott államfőnek. Szerintük Mubarak ugyanazt érdemli, ami a tüntetőkkel történt.

– Már egy év eltelt, de még senkit nem ítéltek el, sem Mubarakot, sem pedig a segédeit. Ez elfogadhatatlan, mi a szemet szemért elvét valljuk, ahogy a tüntetőket is megölték, Mubarakot is ki kellene végezni – mondta egy demonstráló.

A tüntetők az augusztus óta tartó eljárást kirakatpernek minősítették, szerintük az országot irányító katonatisztek nem akarják felelősségre vonni volt vezetőjüket. Egy másik bíróság a napokban felmentett öt rendőrt, akiket a tüntetők megölésével vádoltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!