2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kisiklott, felrobbant, többen életüket vesztették

, ,

2016. december 11., vasárnap 13:34, frissítve: vasárnap 13:34

Kisiklott és felrobbant egy propán-bután gázt szállító vonat Bulgária észak-keleti részén. A balesetben 5-en meghaltak, sokan megsérültek.

Hétre nőtt a bulgáriai vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma. A szerelvény gázt szállított. Orbán Viktor levélben fejezte ki részvétét, a miniszterelnök felajánlotta Magyarország segítségét az újjáépítési munkálatokban.

Tűzoltóautó egy égő ház mellett a bulgáriai Hitrinóban. A fél falut letarolta a település mellett történt vasúti baleset: propán-bután gázt szállító tehervonat siklott ki, majd elektromos vezetéknek ütközött, és felrobbant.

„Szörnyűséges volt a robbanás, a házunk beleremegett. A falu alsó végén sok ház ledőlt vagy leégett. Vannak halottak is. Öt óra körül történt, de nem vagyok benne biztos, hogy mikor, nem néztem az órámat. A vonat beért az állomásra, két kocsi leszakadt, a többi vagon kisiklott. A tartályok tartalma ráfröccsent a vágány melletti épületekre és meggyulladt” – számolt be egy szemtanú.

A szerencsétlenségnek több halottja és sok sebesültje van, a hatóságok szerint a halálos áldozatok száma valószínűleg nem végleges, annyi a nagyon súlyos égési sérült. A faluban házak váltak lakhatatlanná, autók égtek ki. A helyieket elővigyázatosságból átmenetileg kitelepítették. A baleset pontos okát még keresik a hatóságok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!