2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

„Megtanították, hogyan vágjuk el valakinek a torkát”

2015. október 10., szombat 21:24, frissítve: vasárnap 20:31

Ötéves kortól képezik a gyerekeket az Iszlám Állam táboraiban a gyilkolásra és a merényletek elkövetésére – erről is vallanak a terrorszervezettől megszökött fiatalok. Egy, a világhálóra felkerült felvétel pedig a dzsihadista szervezet egyik kiképzőtáborában készült. A nyugalom megzavarására alkalmas felvételek következnek.

A világhálóra felkerült felvételek szerint a dzsihadista szervezet lelki és fizikai kiképzést ad a gyerekeknek: szisztematikusan készíti fel őket a harcra és a terrorcselekményekre. A táborban számos jazidi vallású gyerek is van, akiket elraboltak szüleiktől és az iszlám hitre kényszerítettek. A kiképzésbe már az öt év körülieket is bevonják. „Azt mondták, hogy térjünk át az iszlámra. Mindennap fél 5-kor ébredtünk, hogy imádkozzunk. Azután lefeküdtünk, majd nyolc órakor megint felkeltünk és reggeliztünk. Kilenc órakor kezdődtek a leckék a Koránból, amelyek délig tartottak. Utána ebédeltünk, délután ötig pedig katonai és fizikai kiképzésen vettünk részt” – mondta egy fiú, akinek hét hónap után sikerült elmenekülnie a táborból.


Aki nem tudta teljesíteni a feladatokat, azt megbüntették. Ahmed egyszer nem tudott válaszolni egy kérdésre a Koránból, ezért a sárban kellett kúsznia, miközben éleslőszerrel lőttek a feje felett. Hasonló tapasztalatokról számoltak be más gyerekek is. „A katonai kiképzésben arra tanítottak, hogyan használjuk a gépfegyvert. A fegyelmezetlen gyerekeket úgy büntették meg, hogy a napon hagyták őket vagy gumival ütötték őket” – fogalmazott a tízéves Hamada Shihab Ahmed.    

A fiúkat arra is megtanították, hogyan kell ölni, és hogyan legyenek öngyilkos merénylők. „Megtanították, hogyan vágjuk el valakinek a torkát, és hogyan robbantsuk fel magunkat. A homlokra tesszük a kezünket, felemeljük a fejet, a nyakra tesszük a kést, majd meghúzzuk. Amikor pedig a derekunkra van csavarva az a dolog, akkor azt mondták, hogy húzzuk felfelé a hozzá kapcsolt fémdarabot, és azonnal fel fog robbanni” – nyilatkozta a 14 éves jazidi fiú.

Az Iszlám Állam tagjai az elrabolt családok női tagjait sokszor szexrabszolgának használják és megerőszakolják őket.

Szíriában az elmúlt napokban az orosz, valamint az amerikai légierő külön-külön támadta a terrorszervezet  állásait. Bár Moszkva és Washington szerint súlyos veszteségek érték a dzsihadistákat, az továbbra is jelentős területeket tart megszállva Szíriában és Irakban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!