2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Dagad az oltási botrány Dél-Amerikában

Peruban egyre többen vesztik életüket az oxigénhiány miatt. Az orvosi szövetség igazgatója szerint kritikus a helyzet. Peruban hatalmas botrány okozott, hogy több mint 400-an kaptak jogosulatlanul oltást. Csak úgy mint Argentínában, ahol távoznia kellett az argentin egészségügyi miniszternek, mert soron kívül biztosította az oltást a barátainak. Ausztráliában eközben az oltások ellen tüntettek.

  • Dagad az oltási botrány Dél-Amerikában

Két nő próbálta kijátszani a hatóságokat és beöltözött nagymamának, hogy így kapja meg idő előtt a koronavírus elleni oltószert Floridában.

A csalók nem bízták a véletlenre, sapkát, kesztyűt és szemüveget is viseltek. Azonban így is lebuktak.

Az államban egyelőre csak az egészségügyi és a szociális otthonokban dolgozók, illetve a 65 éven felüliek kaphatnak vakcinát.

A koronavírus elleni oltások biztonságosságát hangsúlyozta az amerikai elnök, amikor ellátogatott Pfizer vakcinagyártó üzemébe. Joe Biden ismét megragadta az alkalmat, hogy elődjét bírálja.

A 330 millió lakosú Egyesült Államokban eddig több mint 28 és fél millióan fertőződtek meg és 59 millióan kapták meg az oltás első dózisát.

Oltási botrányok Dél-Amerikában

Egyre több dél-amerikai országban kíséri botrány az oltást. Ugyanis egyre több emberről derül ki, hogy soron kívül kapott vakcinát.

Lemondatták az argentin egészségügyi minisztert is, amiért soron kívül biztosított oltást a barátainak. A minisztériumban külön oltócsapat is működött.

A dél-amerikai országban az elmúlt napokban már számos polgármesterről, politikusról, aktivistásról és a hatalomhoz közel álló személyekről derült ki, hogy soron kívül jutott vakcinához.

Egy héttel korábban pedig Peruban keltett hatalmas felzúdulást, hogy több mint négyszáz politikus és más közismert személyiség kapott jogosulatlanul oltást.

Az egyik legszegényebb latin-amerikai országban egyre kritikusabb a helyzet az oxigénhiány miatt.

Tiltakoznak az oltás ellen Ausztráliában

Amíg Dél-Amerikában a trükközők ellen tüntetnek, addig Ausztráliában az oltás ellen tiltakoznak.

Nem akarunk oltást - ezt skandálta több száz tüntető Melbourne-ben.

Ausztráliában hétfőn kezdik az egészségügyi dolgozók és az idősek immunizálását. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!