2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Királykobrákkal tanulják a túlélést a katonák

2017. február 17., péntek 12:40, frissítve: péntek 13:25

Kobra vérével oltották a szomjukat az amerikai katonák thaiföldi kiképzésükön. A csendes-óceáni térségben tanulták a túlélés lehetőségeit a trópusi esőerdőben.

Királykobrákkal tanulják a túlélést az amerikai katonák Thaiföldön. A kiképzést vezető thai tengerészgyalogos a szájával viszi le a földre a mérges hüllőt. A kígyó 3 perc alatt végez azzal, akit megharap. De ezúttal a katonák vágták le a hüllő fejét, és itták a vérét, bizonyos helyzetekben ugyanis így olthatják a szomjukat. De még skorpiókból is fogyasztottak.

„Nagyon hasznos. Léteznek bizonyos növények, amelyekről nem tudtam, hogy ehetők. És különösen a skorpiók. Nem tudtam, hogy skorpiókat is meg lehet enni” – mondta egy, az okinawai katonai bázison szolgáló amerikai tengerészgyalogos.

A csendes-óceáni térségben szolgáló katonák megtanulhatták, hogyan különböztessék meg a mérges kígyókat és skorpiókat a nem veszélyes egyedektől, de azt is, hogyan készíthetnek állatcsapdákat, vagy melyik fából ihatnak vizet.

„Ez a kiképzés nem csak móka, ez alatt megtanulják a résztvevők, hogyan éljék túl a thaiföldi erdőben” – magyarázta egy thai tengerészgyalogos.

A résztvevők rendkívül hasznosnak találták a látottakat. A rendszeres ilyen kiképzéseknek, túl a gyakorlati hasznán az a célja, hogy erősítse az ázsiai térségben szolgáló egységek közötti kapcsolatot is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!