2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Kim Dzsong Un átverte az USA-t, folytatódik az atomprogram?

Hír TV

2018. június 30., szombat 21:37

Az NBC hírszerzői forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Észak-Korea egyáltalán nem kezdte el nukleáris kapacitásainak leszerelését, több létesítményben továbbra is zajlik az észak-koreai atomprogram.

Könnyen lehet, hogy Kim Dzsong Un továbbra is azt a látszatot akarja fenntartani az Egyesült Államok felé, hogy elfogadta a leszerelési feltételeket, hogy újabb kedvezményeket tudjon kialkudni magának.

Holott Donald Trump amerikai elnök az észak-koreai diktátorral folytatott június elei tárgyalása után maga biztosította a közvéleményt arról, hogy Észak-Korea nem jelent nukleáris fenyegetést.

Az NBC szerint öt forrás is megerősítette, hogy Észak-Korea folytatja az atomfegyverekhez szükséges dúsított urán termelését, és volt, aki egyértelműen arra utalt, hogy az ország szándékosan megvezeti az amerikai vezetőket. Bár nukleáris tesztek nem zajlanak, rakétakilövésről sincs hír, nincs bizonyíték arra, hogy csökkentenék a nukleáris készleteket. A Fehér Ház egyelőre nem reagált az NBC értesüléseire.

Kim Dzsong Un és Trump találkozóján több kérdésben is megállapodás született, egyebek mellett Észak-Korea vállalta, hogy elkötelezett a félsziget teljes atommentesítése mellett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!