2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Kijevből jelentjük: Kirámolták a hűtőt az oroszok

Petneházy Gyula, a Kijevi Magyarok Egyesületének elnöke családjával ellentétben nem menekült el az ukrán főváros környékéről, hanem Kijev elővárosában tartózkodik. A VG Podcastnak azt mondta, ott nincsenek légvédelmi szirénák, de viszonylag jól működik az internet, és a helyiek a Viberen tartják a kapcsolatot, értesítik egymást. Ugyanakkor az Ő környezetében óvóhelyet sem találni, a szomszédság a saját pincéjét tudja használni légitámadás esetén. A helyi civilek amennyire lehet felkészültek: Molotov-koktélokat készítettek, és tankcsapdákat csináltak.

  • Kijevből jelentjük: Kirámolták a hűtőt az oroszok

Úgy véli, hogy hamarosan elérik a várost az orosz csapatok, az előrenyomulás azért lassult le, mert az ukrán hadsereg felrobbantotta a környező hidakat, és utakat. Így csak kerülővel lehet elérni Kijevet. Szerinte hiába vannak komoly, modern fegyverei az oroszoknak, számtalan nagyon fiatal, illetve idős katonát küldtek az ukrajnai invázióra. Az Ukrajnában élő Petneházy szerint jól mutatja a harci morál alacsony szintjét, hogy egy vidéki többgyermekes asszony kamráját kirámolták, friss élelmiszereket vittek el a támadók, de az asszonyt nem bántalmazták.

Petneházy Gyula szerint sokan maradtak Kijevben, egyelőre lehet élelmiszert is vásárolni, és – ha nem is minden benzinkútnál –, de még üzemanyagot is lehet tankolni.

Fotó: LEON KLEIN / AFP

Világgazdaság 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!