2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Szeuzo kincsek

Következik:

Napi aktuális 04:00

Külföld

Kijev ismét Szevasztopolt támadta

Kijev ismét Szevasztopolt támadta. Moszkva Odesszára lőtt ki szuperszonikus rakétát. Az ukrán miniszterelnök-helyettes a Krím elhagyására szólította fel az ukránokat. Az orosz külügyminiszter közben gyarmatosítással vádolta meg a Nyugatot. Szergej Lavrov kijelentette: A kollektív Nyugat már régen elutasította az egyenlőség elvét, lenézve a világ többi részét.

  • Kijev ismét Szevasztopolt támadta

Megszólaltak a légiriadók Szevasztopolban, miután Ukrajna újabb rakétatámadást hajtott végre az orosz megszállás alatt álló Krím félszigeten. Kijev pénteken is ostromolta a Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását.

Sajtóhírek szerint a robbanás Inkermannál történhetett, ahol egy olajraktár is található. Később a szevasztopoli vezetés azt írta, álhír, hogy megsérült volna az olajraktár és a katonai fegyverraktár. Az ukrán miniszterelnök-helyettes felszólította az ukránokat, hogy lehetőség szerint hagyják el a Krímet, és várják meg a félsziget megszállásmentesítését a kormány által ellenőrzött területen vagy harmadik országokban.

Az orosz erők két szuperszonikus rakétát lőttek Odesszára, a melyek eltalálták a területet - közölte a Déli Védelmi Erők sajtóközpontjának vezetője. A támadásban senki sem sérült meg és súlyos károk sem keletkeztek. Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, Moszkva csapást mért az ukrán csúcsfegyverekre. A tájékoztatás szerint a Föderáció múlthéten ukrán repülőgépek javítására szolgáló létesítményeket, valamint külföldi zsoldos állomáshelyeket ostromoltak, részben megsemmisítve a nyugati cirkálórakétákat és az Ukrajnának adományozott szegényítetturán-tartalmú lőszerek egy részét.

Az ukránok állítják: heves harcok folynak Bahmut körzetében a nyugati országok szállította nehézfegyverekkel. Sajtóhírek szerint a Donyeck megyei Kliscsijivka települését szeptember 17-én foglalta vissza Kijev. Különösen a helyi vasút mentén zajlanak harcok annak megszerzéséért, a területet mindkét oldal ágyúzza.

Az orosz külügyminiszter gyarmatosítással vádolta meg a Nyugatot.

Szergej Lavrov kijelentette: A kollektív Nyugat már régen elutasította az egyenlőség elvét, lenézve a világ többi részét – mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy a nyugati országok nem tartják be ígéreteiket, beleértve a NATO ígéretét, hogy nem terjeszkednek Oroszország irányába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!