2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Kifütyülték Trump lányát Berlinben

2017. április 25., kedd 23:13, frissítve: szerda 08:11

Hangosan tiltakoztak Donald Trump ellen, amikor lánya a családok védelmezőjének nevezte az amerikai elnököt. A jelenleg elnöki tanácsadóként dolgozó Ivanka Trump a G20-országok női vezetőinek berlini konferenciáján Angela Merkellel közösen vett részt egy panelbeszélgetésen.

A húsz legfejlettebb ipari államot tömörítő G20-as csoport női vezetői tartottak kétnapos konferenciát Berlinben. A találkozón azt vitatták meg, hogy miként lehet a gazdasági fejlődést erősíteni a nők egyre szélesebb körű bevonásával.

Az egyik panelbeszélgetésen a német kancellár és a Nemzetközi Valutaalap igazgatónője mellett részt vett az Egyesült Államokat képviselő Ivanka Trump is. Az elnök lánya arról beszélt, hogy Donald Trump elnöksége milyen alapvető pozitív változásokat hozhat a nőknek és a családoknak. Sajnálatosnak nevezte, hogy az Egyesült Államok az egyetlen olyan fejlett ország a világon, ahol nincs gyermekvállalási ellátási rendszer a családok támogatására. „Éppen ezért nagyon büszke vagyok az apám szerepvállalására ebben, mert már jóval az elnöksége előtt, már a kampány idején is ezt hangsúlyozta.”

A közönségből többen nemtetszésüket fejezték ki, a kampány során Trumpnak épp a nőkre tett sértő megjegyzései miatt kellett magyarázkodnia. Ivanka Trump azzal védte meg apját, hogy több ezer nő dolgozik családjuk vállalatainál, akik az élő példái annak, Trump milyen sokra tartja a nőket.

A Washingtonban egyre nagyobb befolyást szerző Ivanka Trump férjével együtt jelenleg az elnök legfontosabb tanácsadójának számít. A 35 éves üzletasszony többször is feltűnt hivatalos tárgyalásokon, saját irodája van a Fehér Házban, és egyre többször képviseli apját külföldön is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!