2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kiégett egy busz Bajorországban

,

2017. július 3., hétfő 15:03, frissítve: hétfő 20:27

18 ember halt meg, mikor turistákat szállító autóbusz ütközött egy pótkocsis teherautóval Németországban, majd teljesen kiégett. A busz vezetője valószínűleg fékezés nélkül csapódott bele a dugó miatt felgyűlt kocsisorba.

Nem sok maradt a buszból és a pótkocsis teherautóból, miután ütköztek a németországi A9-es autópálya déli szakaszán. Mindkét jármű teljesen kiégett. A mentéshez szárazföldi és helikopteres alakulatok is bevetettek, a hatóságok a mentés idejére lezárták a Berlint Münchennel összekötő autópályát.

Az ütközés oka még nem tisztázott, a rendőrség egyelőre azt tudta csak megerősíteni, hogy a baleset idején lassan haladt a forgalom.

„Tragikus baleset történt ma reggel, nem sokkal 7 óra után az A9-es autópálya déli szakaszán, Stammbach város közelében. Jelenleg annyit tudunk, hogy busz ütközött egy pótkocsis teherautóval, és hogy forgalmi dugó volt” – így a német rendőrségi szóvivő.

A feltételezések szerint a busz vezetője fékezés nélkül csapódott bele a dugó miatt felgyülemlett kocsisorba. A teherautóban ketten ültek, a buszon 46 kelet-németországi turista utazott, ők Münchenbe tartottak az ütközés idején. Csaknem 20 embert eltűntként tartanak számon, a tűzoltók szerint szinte semmi esély nincs arra, hogy bármelyikük túlélte a balesetet.

A választási kampányra készülő Angela Merkel kancellár részvétnyilvánítással kezdte berlini sajtótájékoztatóját. „Hölgyeim és uraim, hadd szóljak először pár szót a szörnyű buszbalesetről, amely ma reggel történt az A9-es autópályán. Értesüléseink szerint sok a halálos áldozat, és sokan megsérültek. Gondolatban az áldozatok családtagjaival vagyunk, és minden sérültnek gyors felépülést kívánunk, tiszta szívből” – így a német kancellár.

A turistabusz többi utasának nagy része súlyosan megsérült, őket egy közeli kórházba szállították a mentőalakulatok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!