2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ki mond igazat? – A minisztérium perli a rendőrnőt

,

2016. július 25., hétfő 11:43, frissítve: hétfő 11:49

A francia belügyminisztérium beperelt egy rendőrnőt, aki azt állította, hogy a nizzai terrortámadás részleteinek eltussolására kapott utasítást. A rendőrnő egy interjúban mondta, hogy a belügyminisztériumból telefonon utasították, mit hogy hazudjon a jelentésében. Azt kellett írnia, hogy a nemzetőrség felfegyverzett tagjai is a nizzai promenádon voltak.

A nizzai terrortámadás elkövetője a teherautójával úgy jutott át az ellenőrzésen, hogy fagylaltot hozott, aztán a következő ellenőrzőpontot áttörte, és legalább 5 percig autózott a promenádon anélkül, hogy a rendőrök feltartóztatták volna. Csak egy német motoros próbálta megállítani. Az elkövető 300 embert ütött el, mielőtt lelőtték. A hatóságokat több bírálat érte, amiért az elkövető ilyen könnyen ekkora pusztítást okozhatott, miközben az országban rendkívüli állapot van a terrorveszély miatt.

„Az ellenőrzési pont helyszínét a városvezetéssel közösen határoztuk meg, és 6 rendőr teljesített itt szolgálatot. Este 9 után a városi rendőrség emberei vették át a szolgálatot. A teherautó itt átjutott, és a következő ellenőrzőpont rendőrei próbálták megállítani. Nem igaz, hogy a hatóságok hazudtak volna  az eseményekről” – védekezett a tartományi rendőrfőnök.

Hibák és hazugság Nizzában – az egyik francia lap ezzel a címlappal jelent meg a múlt héten. Egy rendőrnő szerint a belügyminisztériumból utasították, hogy hamisítsa meg a tényeket a jelentésében. Azt kellett írnia, hogy a nemzeti gárda fegyveres katonái hamar a helyszínen voltak, és az ezt cáfoló térfigyelő kamerák felvételeit is töröltették vele. A belügyminisztérium beperelte a rendőrnőt.

„Az ilyen összeesküvés-elméletek, a hatóságok megkérdőjelezése, csak a kormányba vetett bizalom csökkentésére lehet jó. A belügyminiszter hiteles ember, semmi alapja nincs ezeknek a rendőri kijelentéseknek, hogy megpróbáltak volna nyomást gyakorolni a jelentés készítőjére” – védekezett a miniszterelnök, Manuel Valls.

A nizzai támadásnak 84 halottja volt, és még mindig több mint 10 ember van életveszélyes állapotban.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!