2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Két republikánus kiszállt a versenyből

2016. február 11., csütörtök 11:17

Két republikánus jelölt is feladta az elnökjelöltségért folyó versenyt az amerikai elnökválasztási kampányban – visszalépésükkel már csak heten versengenek a republikánusok elnökjelöltségéért. A keddi előválasztást a republikánusoknál az ingatlanmogul Donald Trump nyerte, míg a demokratáknál Bernie Sanders vermonti szenátor végzett az első helyen, Hillary Clinton volt külügyminiszter előtt.

Már csak heten küzdenek a republikánus elnökjelöltségért. A New Hampshire-i jelölőválasztás után a hatodik és hetedik helyen végzett aspiránsok visszaléptek a kampánytól.

Chris Christie New Jersey-i kormányzó nagy erőket mozgósított a jelölőgyűlésre, de ez csak a hatodik helyre volt elég. „Szeretném mindenkinek megköszönni a bizalmat és támogatást, hogy vették a türelmet és meghallgattak. Nem fogok elhallgatni, tovább beszélek majd arról, ami érdekel” – jelentette be a New Jersey-i kormányzó.

Ugyanígy döntött a hetedik helyen végzett Carly Fiorina is. A Hewlett-Packard korábbi vezérigazgatója a republikánusok egyetlen női jelöltje volt, de csak 4 százalékos támogatottságot tudott összeszedni. A közösségi médiában közölte visszalépését.

New Hampshire-ben a New York-i ingatlanmogul, Donald Trump nyert, aki már a következő helyszínen, Dél-Karolina államban kampányol. Trumpot néhány muszlim szervezet is támogatja, ezzel szemben ő ideiglenesen megtiltaná a muzulmánoknak a bevándorlást, az illegális migránsokat pedig hazaküldené. „179 ezer, ez 4-szer töltené meg a Yankee Stadiont. 179 ezer bűnöző, illegális bevándorló van az országban. Ezt nem hagyhatjuk, vissza fognak menni” – jelentette ki a republikánus elnökjelölt-aspiráns. Trump azt is hozzátette: az Egyesült Államok le van maradva az arab és ázsiai országok mögött.

Republikánus oldalon már csak heten küzdenek a jelöltségért, demokrata kihívójuk, Hillary Clinton volt külügyminiszter és Bernie Sanders vermonti szenátor közül kerülhet ki. Az Egyesült Államok elnökjelöltjeiről júliusban döntenek, az elnökválasztás november 8-án lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!