2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Késsel mészárolt le tizenkilenc fogyatékkal élőt

2016. július 26., kedd 08:09, frissítve: kedd 19:40

Ki akarta irtani a fogyatékkal élőket egy japán férfi, aki 19 beteggel végzett egy értelmi sérülteket gondozó intézményben. A késes ámokfutó további 25 embert megsebesített, többeket súlyosan.

Sorra érkeztek a mentők a késes ámokfutás helyszínéhez Tokió egyik elővárosában. Egy értelmi fogyatékosokat gondozó intézetben 19 embert gyilkolt meg egy fiatal férfi. A támadásnak 25 sebesültje is van, sokukat életveszélyes állapotban szállították kórházba. Ez volt a legvéresebb tömeggyilkosság Japánban a második világháború óta.

„Ez egy békés környék. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet itt. Nagyon meg vagyok döbbenve” – helyi lakos.

A japán kormány rögtön a mészárlás után kizárta, hogy iszlamista terrorcselekményről lett volna szó.

„A rendőrség arról értesített minket, nincs bizonyíték arra, hogy a támadó kapcsolatban áll az Iszlám Állammal” – jelentette ki a japán kabinet főtitkára, Suga Josihide.

Nem sokkal később az ámokfutó önként sétált be a rendőrségre és feladta magát. Mint kiderült, korábban maga is az intézményben dolgozott. Tettét azzal indokolta, hogy meg akarja szabadítani a világot a fogyatékkal élőktől. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a férfi februárban politikusoknak írt levelet, amelyben a fogyatékosok kiirtásával fenyegetőzött – akkor két hétre őrizetbe vették, majd elengedték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!