2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Kerítést húzott föl az orosz határvédelem a Krím félszigeten

  • Kerítést húzott föl az orosz határvédelem a Krím félszigeten

A Krímben készülő védelmi rendszer az Ukrajnától elszakított területeket fogja Ukrajnától elválasztani. A biztonsági kerítés a legmodernebb riasztórendszerrel, szenzorokkal és pengehálóval látták el.

„A riasztórendszerünk nagyon megbízható technikai eszköz arra, hogy kiszűrje és megakadályozza a határsértőket” – ismertette Alekszander Zsukov, az orosz határőség tisztje.

A kerítésrendszert karácsonyra a közös határszakasz mind a 60 kilométeres részére kiépítették, ukrán oldalról már csak vízi úton lehet megközelíteni a területet. Moszkva azzal indokolta a biztonsági fal felhúzását, hogy meg akarják akadályozni, hogy az ukránok megpróbáljanak majd az új orosz területre áttörni. Az ukránok szerint viszont üzenetértékű a lépés.

„Ez egy orosz propagandahúzás annak érdekében, hogy szemléltessék a határőrségük erejét, az elszakított területek védelmét és azt, hogy a szabotázs-akciók esélytelenek. Ez színtiszta propaganda” – reagálta Andrij Demcsenko, az ukrán határőség sajtóosztályának vezetője.

A Krím félszigetet 2014 tavaszán csatolta el katonai erővel Oroszország az ukrán államtól. A lépés a nemzetközi jog nyílt megsértése volt, miután ez az ukrán állam területe volt. Az oroszok azonban történelmi jogon mindig is igényt tartottak az orosz többségű területre. A 2014 óta tartó kelet-ukrajnai harcok miatt az elmúlt években az ukránok is felhúztak biztonsági határzárakat az Oroszországgal határos több régióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!