2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kereskedelmi katasztrófát hoz a brexit

2017. május 23., kedd 07:34, frissítve: kedd 10:29

Vesztett az Európai Bizottság a nemzetállamokkal szemben, Soros György az amerikai tőzsdeindexek zuhanására spekulál, Angliában pedig érkeznek a sorban állás és kasszamentes szupermarketek.

A demokrácia szempontjából győzelem, Nagy-Britannia, illetve a brexit szempontjából azonban katasztrófával ér fel az Európai Unió új kereskedelmi szabályozása – írja a brit The Independent napilap a honlapján arra a változtatásra utalva, hogy ezentúl minden nemzeti parlamentnek jóvá kell hagynia a szervezet kereskedelmi szerződéseit. Erről az Európai Bíróság rendelkezett, elutasítva az Európai Bizottság álláspontját, amely magának tartotta fenn az átfogó kereskedelmi és befektetési egyezségek aláírásának jogát. A Bizottság ezzel elvesztette az unió kereskedelme fölötti teljes kontrollját, de ezzel a brexit ratifikálása is több éves késedelmet szenvedhet.

A Donald Trump körüli fejlemények miatt az amerikai tőzsdeindexek zuhanására spekulál Soros György – írja a Der Spiegel német hetilap a honlapján. Soros 765 millió dollárt tett fel arra, hogy a S&P 500 és a Russell 2000-es index zuhanni fog a közeljövőben. Donald Trump tervezett vállalati adócsökkentése miatt mindkét index nagy növekedést mutatott, de Soros már abban hisz, hogy az adócsökkentés nem fog megvalósulni, mivel Trump idő előtt távozhat hivatalából.

Az Amazon amerikai internetes kereskedelmi óriás Nagy-Britanniában olyan szupermarketeket nyit, ahol se sorok, se pénztárak nem lesznek – jelentette a Business Insider angol kiadása. Seattle-ben már működik egy ilyen Amazon Go szupermarket, amelyben a vevők saját táskáikba pakolják az élelmiszereket, és miközben kisétálnak az üzletből, egy szkenner menet közben leolvassa az árukat, amit egy okostelefonos applikáción keresztül, bankkártyával egyenlít ki a vevő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!