2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Kémkedés címén kiutasítottak Oroszországból egy japán újságírót

Kémkedés címén kiutasítottak egy sajtóvízummal rendelkező japán állampolgárt Oroszországból, az ügy miatt az orosz külügyminisztérium bekérette a távol-keleti szigetország követtanácsosát, hogy tiltakozását fejezze ki nála - közölte az az orosz diplomáciai tárcára hivatkozva hétfőn az Interfax.

  • Kémkedés címén kiutasítottak Oroszországból egy japán újságírót

A hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a japán férfit még december 25-én vették őrizetbe, amikor Vlagyivosztokban megkísérelt adatokat átvenni a távol-keleti orosz katonai potenciálról. Az orosz külügyminisztérium szerint a tetten ért személyt hivatalosan figyelmeztették az általa folyatott kémtevékenység tarthatatlanságára és 72 órát adtak neki az ország elhagyására. Az illető másnap hazatért Japánba.

Az incidenst követően a moszkvai japán diplomáciai képviselet követtanácsosának tiltakozó jegyzéket nyújtottak át.

Szombati japán sajtóközlés szerint őrizetbe vették a Softbank egy volt munkatársát, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy a tokiói orosz kereskedelmi képviselet két munkatársának bizalmas anyagokat adott át. Az érintett a Mainicsi Sinbun szerint elismerte bűnösségét.

A japán fővárosban működő orosz nagykövetség sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a vendéglátó fél szerinte megsértette az egyeztetett irányvonalat, amelynek célja a pozitív légkör megteremtése kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében és hogy csatlakozott a Nyugaton divatossá vált orosz kémmániához.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!