2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Keménykedést ígér a Fehér Ház

2017. július 24., hétfő 07:36, frissítve: hétfő 08:26

Trump továbbra sem hisz az amerikai hírszerzésnek. Késelés és lövöldözés volt Izrael jordániai követségén. A brit Munkáspárt is leszámolna az olcsó közép-európai munkaerővel.

Trump változatlanul nem fogadja el a hírszerzés megállapításait Oroszországról – írja az amerikai CNN. Anthony Scaramucci a CNN hírtelevízió vasárnapi politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét Donald Trump álláspontjáról, jóllehet szavai szerint az elnök így fogalmazott neki Oroszország beavatkozásáról a tavalyi választási folyamatba. Az új kommunikációs igazgató jelentős változtatásokat ígért a Fehér Ház médiapolitikájában, és javítani szeretné a kormányzat viszonyát a sajtóval. Scaramucci ugyanakkor azt is mondta: ha a sajtó „keménykedik velünk, mi is keménykedni fogunk”.

Kés- és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén – írja az egyesült arab emirátusokbeli Khaleej Times. Egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba. A jordániainak a vállát érte két lövés, az izraelinek a mellkasa sérült. A jordán biztonsági erők lezárták a nagykövetség környékét, és katonákat vezényeltek a helyszínre.

Kormányra kerülése esetén a brit Munkáspárt véget vetne az alacsony bérért dolgoztatott munkaerőimportnak, ami a közép-európai EU-tagállamokból érkezik. A The Guardian írása szerint Jeremy Corbyn a BBC-nek nyilatkozva azt mondta: a munkáspárt a brit EU-tagság megszűnése után a brit gazdaság mindenkori munkapiaci igényeihez szabva határozná meg a munkaerő-bevándorlás szabályozását. Corbyn szerint Nagy-Britanniában továbbra is dolgoznának európai munkavállalók, csakúgy, mint brit munkavállalók az Európai Unió tagországaiban. Véget érne viszont „az alulfizetett munkások nagybani importja Közép-Európából”. A Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje szerint ez a jelenség – elsősorban a brit építőiparban – pusztító hatást gyakorol a foglalkoztatási kondíciókra, mivel az alacsony bérért dolgoztatott külföldiek miatt a vállalatok helyi munkaerőt bocsátanak el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!