2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Kelet-Aleppó egy hatalmas temetővé válhat

2016. december 2., péntek 10:33, frissítve: péntek 11:05

Az ostromlott szíriai városrészből több százezren menekültek el, de a rászorulókhoz alig érnek el a segélyszállítmányok.

A szíriai kormányerők és az őket támogató oroszok folyamatosan ostromolják a területet. Az ENSZ szerint egy hét alatt 25 ezer civil menekült el Kelet-Aleppóból. A város más területein összesen 400 ezren lehetnek már, akik segélyekre vannak utalva.

Novemberben még nehezebbé vált a helyzetük, miután a szállítmányok alig érnek el hozzájuk. Már a vöröskereszt sem tud segíteni minden rászorulón, mert a szír hatóságok sokakat őrizetbe vettek vagy átvilágítanak.

„A helyzet rendkívül súlyos, mert hideg van, és az emberek minden holmijukat hátrahagyták. A gyűjtőközpontokban vannak fűtés és minden más nélkül. Kétségbeesetten próbálunk menedéket, ételt, vizet és higiéniai eszközöket adni nekik” – közölte Dominik Stillhart, a vöröskereszt műveleti igazgatója.

Közben az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó főtitkárhelyettese kijelentette, hogy Kelet-Aleppó egy hatalmas temetővé válhat, ha továbbra sem tud célba érni a humanitárius segítség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!