2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Katonagyilkosság: ők követték el?

Három férfit vett őrizetbe a brit rendőrség a hét közepén elkövetett katonagyilkossággal összefüggésben Londonban. A huszonéves gyanúsítottak állampolgárságát nem közölte a Scotland Yard. Az áldozatot Londonban gázolta el két afrikai származású terrorista, majd késekkel és húsvágó bárddal összekaszabolták.

Rendőrök és járókelők a londoni Charlton Lane-en, ahol őrizetbe vették a katonagyilkosok egyik feltételezett társát.

– Bejött egy rendőr-kisteherautó, meg három-négy rendőrautó, három-négy símaszkossal – mesélte egy helyi férfi. – Elkezdtek lövöldözni, lőttek hármat. A feleségem a konyhában volt, kijött, és a rendőrök azt mondták neki, menjen vissza. Ő meg üvöltött, hogy a gyerekeink a parkban vannak. Amikor a rendőrök lőttek, a gyerekek szétszaladtak. Nem láttam még ilyen amatőr rendőrségi akciót – számolt be a férfi az akcióról.

Délkelet-Londonban két másik férfit is elfogtak a rendőrök. A nyomozásba egyre többen kapcsolódnak be: már 500-an dolgoznak az ügyön, köztük a terrorelhárítás munkatársai is. Közben megszólalt az egyik elkövető ismerőse.

– Szeretetteli, csendes fiú volt – mondta az egyik gyanúsított ismerőse. Az anyukája egyszer csak elkezdett hívogatni, hogy segítsek, mert a fiának gondjai vannak az iskolában, hogy sírva jön haza, mert piszkálták a suliban. Szerintem emiatt nem akart iskolába menni. Aztán hirtelen azt kezdtem hallani, hogy bandázik és drogozik. Ez elszomorított – tette hozzá Richard Taylor.

A férfi arról is beszélt, hogy a fiú elmondta neki, hogy áttért az iszlámra. A másik feltételezett elkövetőről nemrég kiderült: 2010-ben, Kenyában terrorista összeesküvés vádjával letartóztatták, majd visszatoloncolták Nagy-Britanniába. A brit belügyminiszter szerint a szigetországban ezrekből válhat vallási szélsőséges. Theresa May az internetes kommunikáció hatósági ellenőrzésével fékezné meg a radikálisokat. Felállítana egy olyan munkacsoportot is, amely egyetemeken és börtönökben szűrné ki a potenciális terroristákat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!