2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Kamu szakértőt szólaltathatott meg a Fox News

2017. február 27., hétfő 16:47, frissítve: hétfő 19:30

Álszakértővel próbálta alátámasztani Donald Trump Svédországra vonatkozó kijelentéseit a jobboldali Fox News. Az amerikai elnök egyik nyilatkozata ellen közben már Párizs főpolgármestere is felszólalt, Mexikóban pedig a határkerítés kifestésével tiltakoztak aktivisták Trump falépítési tervei ellen.

Falfestés a határon: így tiltakoztak aktivisták az ellen, hogy az amerikai elnök továbbépítené a falat az Egyesült Államok és Mexikó között. A demonstrálók egy hatalmas meszelővel üzenetet festettek a kerítésre: „Nem vagyunk sem bűnözők, sem illegálisak. Külföldi dolgozók vagyunk.”

„Ezzel az akcióval elutasítjuk Donald Trump rasszista politikáját és főleg a mexikói testvéreink üldözését” – mondta az egyik aktivista, Lluvia Rocha.

A falra festett kezekkel pedig azt jelezték, hogy a zöldhatáron át az Egyesült Államokba szökő bevándorlók is emberek.

Donald Trump azért akarja meghosszabbítani a falat, mert szerinte a migránsokkal együtt sok bűnöző is beszivárog az Egyesült Államokba. Az mexikói–amerikai határ mintegy harmadán egyébként már most is kerítés húzódik.

Az újabb építkezés előkészítése már megkezdődött.

„Elmondhatom, hogy az elmúlt négy hétben nagyon jól éreztem magam, és majdnem mindent megvalósítottunk, amibe belekezdtünk. A határok szigorúbbá, erősebbé váltak. Nagyon jól végezzük a dolgunkat” – nyilatkozta Trump.

Eközben Európában is sok kritika éri az amerikai elnököt. Párizs főpolgármestere például barátságtalannak nevezte Trump megjegyzését. Az amerikai elnök a franciaországi terrortámadásokra utalva azt mondta, Párizs többé nem Párizs. „Az ilyen típusú megjegyzéseknek nincs helyük a nagy országok közötti kommunikációban, ezek barátságtalan megjegyzések. Senki más nem mutogat ujjal a másikra, és nem mondja például, hogy a nagy amerikai városokban a bűnözés összefüggésben áll a szabad fegyvervásárlással, és ez olyan járvány, amely sok embert megöl” – reagált Anne Hidalgo.

Svédország is magyarázatot követelt, miután az amerikai elnök azt állította, hogy az észak-európai országban terrortámadás történt. Trump később úgy magyarázta kijelentését, hogy előző este a konzervatív Fox News csatornán látott egy svédországi riportot a migráció és a bűnözés kapcsolatáról, és arra utalt.

A The Washington Post közben azt is kiszúrta, az amerikai jobboldali televízió egyik vitaműsorába olyan embert hívtak meg és mutattak be a svéd kormány biztonságpolitikai tanácsadójaként, akiről svéd kormányzati körökben nem is hallottak, és 1994 óta nem is él Svédországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!