2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Külföld

Jöhetnek a filmekből ismert kiborgok: Elon Musk megkapta az engedélyt az emberkísérletekre

Elon Musk cége, a Neuralink megkapta az engedélyt az emberkísérletekre: önkéntesek agyába ültetnek implantátumokat - írja a VG.hu.

  • Jöhetnek a filmekből ismert kiborgok: Elon Musk megkapta az engedélyt az emberkísérletekre

Elon Musk pályafutása legnagyobb dobására készül. Egyik cége, a Neuralink önkénteseket keres első klinikai kísérletéhez - jelent meg a Világgazdaság honlapján.

Olyan embereket keresnek, akik hajlandóak arra, hogy egy sebész eltávolítsa a koponyájuk egy darabját, majd ezt követően egy robot egy sor elektródát és szupervékony drótot helyezzen be az agyukba.

A hiányzó koponyadarabot egy negyeddolláros méretű számítógép helyettesíti, amely a tervek szerint évekig ott marad. A kísérlet során egy másik robot leolvassa és elemzi a személy agyának tevékenységét, az adatokat egy vezeték nélküli rendszeren keresztül továbbítja számítógépekre.

A cél az, hogy megmutassák:

az eszköz biztonságosan képes adatokat gyűjteni a páciens agyáról, ami kulcsfontosságú lépés a Neuralink azon törekvésében, hogy az ember gondolatait a számítógép által érthető parancsokká alakítsa át. 

Hasonló implantátumok már léteznek, ezek segítségével a betegek gondolataikkal alapvető feladatokat tudnak elvégezni, például a képernyőn lévő tárgyakra kattintani a kurzorral. A Neuralink azonban - Musk szellemiségéhez híven - sokkal vadabb ígéreteket tett. Az elmúlt négy évben, a vállalat az kommunikálta, hogy hamarosan mindenütt elérhető klinikák lesznek, ahová bárki bemehet egy 15 perces robotműtétre, és onnan ember-gép hibridként távozhat. 

Ezek a kiborgok képesek lennének letölteni a tudást, pontosan úgy, ahogy Keanu Reeves teszi a Mátrixban, vagy feltölteni a gondolataikat a tárolóba, vagy akár más agyakba is. 

Nyitókép: Indiatvnews.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!