2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Jézus kereszthalálára emlékezik a keresztényvilág

,

2017. április 14., péntek 14:58, frissítve: péntek 15:00

Félmillió hívőt várnak nagypénteken a Vatikánba és Rómába. Ferenc pápa este a Colosseumnál vezeti a keresztutat.

A Fülöp-szigeteken a katolikus hívők minden év nagypéntekén bemutatják a Jézus kereszthalálát. Bár az egyház vezetése nem helyesli a szenvedéstörténet szemléletes felidézését: a most Krisztust alakító férfi 31. alkalommal szegeztette fel magát a keresztre.

„Az áldozatokért, a kábítószer áldozataiért imádkozom. Akik elvesztegetik az életüket, de nekünk mégis kell értük imádkozni, mert rosszat tesznek” – mondta az előadás után Ruben Enaje hívő.

„Látni akartam, ahogy felszegezik őket a keresztre. De amikor megláttam, ideges lettem, remegni kezdtem és majdnem sírtam” – fogalmazott egy helybéli asszony.

A külföldieket is megrázták a látottak. „Elég vad volt személyesen látni és megtapasztalni. Épp most láttam, egy kicsit a hatása alatt vagyok. Nagyon komoly” – nyilatkozta egy kanadai turista.

Nagycsütörtökön Ferenc Pápa a közép-olaszországi Paliano börtönében életfogytiglani börtönre ítéltek és egy muszlim rab lábát mosta meg. A katolikus egyházfő szerint az emberek tudnak szeretni, de nem úgy mint az Isten, aki feltételek nélkül, az utolsókig szeret. „Ha tudtok segíteni egymásnak, börtöntársaitoknak, tegyétek meg. Mert ez a szeretet, ez olyan, mintha valaki megmossa a másik lábát, szolgálja a többieket” – fogalmazott Ferenc pápa.

Ferenc Pápa nagypéntek délután a vatikáni Szent Péter-bazilikában vezeti az igeliturgiát, majd este a keresztutat a Colosseumnál.

A hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Rómában. Félmillió hívőt várnak az ünnepekre az olasz fővárosba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!