2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Járványhelyzet Európában: Több országban rekordmértékű új esetet regisztráltak

További szigorítások várhatóak több európai országban, miután újabb rekordokat döntenek a napi új esetszámok több államban. A legsúlyosabb helyzet jelenleg Csehországban van. Egy nap alatt 5338 új fertőzöttet regisztráltak. A nemzetközi statisztikák azt mutatják, hogy az utóbbi két hétben Csehországban százezer lakosra 327 igazolt fertőzött esik, ezzel pedig az első helyen áll az Európai Unióban Spanyolország és Hollandia előtt.

  • Járványhelyzet Európában: Több országban rekordmértékű új esetet regisztráltak

Utcára vonultak Bukarestben a vendéglátóipar dolgozói, mert a járvány visszaszorítása érdekében bezárták az éttermeket és a bárokat. A vállalkozók kártérítést követelnek a kabinettől, mert a szigorítások miatt sok üzlet tönkrement. Akik még kitartanak, azok is nehéz helyzetbe kerültek.

"A jövedelmünk hamarosan a nullára csökken. Valószínűleg most már működhetünk a teraszon, amit hamarosan az időjárás felülír, ezért nehéz időszak vár ránk. A következő hónapokban megpróbáljuk támogatni a vállalkozást, talán 1-2 hónapig tartjuk, de ennél tovább valószínűleg nem"

- panaszkodott ez az étterem tulajdonos.

Az országban az elmúlt héten minden nap 2000 felett volt az új esetek száma.

 

Súlyos a helyzet Csehországban

Európában a legsúlyosabb helyzet Csehországban van. Az elmúlt 24 órában regisztrálták az eddigi legmagasabb fertőzésszámot, több mint 5 ezer új esetet.

Ezért a kormány péntektől további óvintézkedéseket készül bevezetni. Nemsokára bezárhatnak az iskolák, vendéglátóhelyek, és korlátoznák a gyülekezéseket is.

Újabb szigorítások jöhetnek a francia nagyvárosokban

Újabb szigorításokat helyezett kilátásba Emmanuel Macron is azokban a térségekben, ahol a koronavírus-járvány túl gyorsan terjed. Ez főként a nagyvárosokra igaz, ahol egyre terheltebb az egészségügyi rendszer. A járványgócok többnyire az egyetemeken alakulnak ki, ezért a felsőoktatási intézményekben felére csökkentették a tantermekben és az előadókban jelen lévő diákok számát.

 

"Természetesen stratégiánk részeként azokon a helyeken, ahol gyorsan terjed, és ahol kiszolgáltatott emberek vannak, például idősek, vagy ahol látjuk, hogy több sürgősségi ágyat kell felállítani haladunk a további szigorítások felé.''

- nyilatkozta a francia állami televíziónak az elnök.

Németország kiterjesztette a kockázatosnak minősülő területek listáját is

Németországban szintén szigorításokkal próbálják lassítani a járvány terjedését.

Az üzletek, vendéglátóhelyek csak este 11-ig lehetnek nyitva. Közterületen legfeljebb öt, zárt térben pedig maximum 10 ember tartózkodhat egyszerre. Az egészségügyi miniszter azonban optimista.

Németország kiterjesztette a kockázatosnak minősülő területek listáját is. Felkerült Budapest mellett 11 magyar megye is. A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek 14 napra házi karanténba kell vonulniuk, és értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!