2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Magyar retró 1. 03:00

Külföld

Januárban haltak meg a legtöbben az USA-ban

A járvány kitörése óta januárban haltak meg a legtöbben a világ legfertőzöttebb országában, az Egyesült Államokban. A 330 millió lakosú USA-ban eddig több mint 25 és fél millióan kapták meg az oltóanyagot. A járvány gócpontjának számító Kínában 23 millió embernek adták be a vakcinát. Közben az Egészségügyi Világszervezet igazságosabb oltási kampányt követel.

  • Januárban haltak meg a legtöbben az USA-ban

Egymillió vakcina is számít. A 30 milliós Nepál ennyit kapott a szomszédos Indiától a világ legnagyobb koronavírus oltóanyag gyártójától, és elkezdődött az oltás az AstraZeneca szérumával.

A kampányban elsőbbséget élveznek az egészségügyi dolgozók.

India már korábban bejelentette, hogy több millió adag vakcinát szállít a dél-ázsiai országokba. Szakértők szerint Újdelhi ezzel próbálja ellensúlyozni Kína befolyásszerzését a térségben.

India másik nagy riválisa, a Kínával szövetséges Pakisztán még csak készül az oltási kampányra. A legnépesebb város, a 15 milliós Karacsi egyik központjában egyszerre 15 embert tudnak majd beoltani a kínai SinoPharm vakcinájával.

Rendkívül rossz a helyzet Manausban

Brazília északi részén már oltanak, ott, ahol a koronavírus egyik új variánsa megjelent.

Amazonas állam székelyén és egyben legnagyobb városában, Manausban rendkívül rossz a járványügyi helyzet. A kórházakban nincs elég lélegeztetőgép, ezért is fontos, hogy a múlt heti kezdés után a hatalmas dél-amerikai ország távol eső vidékeire is jusson a kínai oltóanyagból.

Latin-Amerika legnépesebb állama az Egyesült Államok és India után a világjárvány által leginkább sújtott ország, a megbetegedések száma már meghaladta a 9 milliót.

4 millió amerikai már mindkét dózist megkapta

Autóban végzik az oltást a világ legfertőzöttebb országában. Az USA számos államában így adják be a vakcinát.

A 330 milliós lakosú Egyesült Államokban több mint 25 és fél millió embernek adták már be az ellenszert. Eddig 4 millióan kapták meg mindkét dózist.

A járvány kitörés óta januárban vesztették a legtöbben életüket. Csak ebben a hónapban több mint 79 ezeren haltak bele a Covidba. Szakértők szerint február végére közel fél millió áldozata lesz a járványnak az Egyesült Államokban.

A járvány gócpontjának számító Kínában közel 23 millióan kapták már meg az ellenszert. Február közepéig 50 millió ember beoltását tervezik. A közel másfél milliárd lakosú országban még a 100 ezret sem éri el a fertőzöttek száma. Eddig 90 ezren kapták el a vírust.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!