2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Izrael szerint mégis rendben vannak a Soros-plakátok

2017. július 10., hétfő 06:58, frissítve: hétfő 09:03

Izrael szerint mégsem gerjeszt antiszemita indulatokat a kormányzati sorosozás – Benjamin Netanjahu miniszterelnök visszavonatta a plakátkampányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot.

Erről számolt be a Háárecre hivatkozva a távirati iroda.

A zsidó állam a magyar kormányéhoz hasonló indoklást használt: szerintük Soros György aláássa a helyi kormány munkáját az Izraelt rágalmazó szervezetek támogatásával. A külügyminiszteri tisztséget is ellátó kormányfő azután döntött a lépés mellett, hogy a médiából értesült diplomatája nyilatkozatáról.

Tel-Aviv budapesti nagykövete szombati közleményében szólította fel a magyar kormányt a Soros-plakátok visszavonására, mert az – szerinte – gyűlöletet és félelmet szít.

A Budapestre látogató európai ügyi német államminisztert ezzel szemben megdöbbentették a Soros-plakátok. Michael Roth Facebook-oldalán azt írta, nem talál szavakat a plakátkampányra. Szerinte Magyarország nehéz tárgyalópartner, a menekültpolitikáról, a civil szervezetek, a sajtó és a tudomány szabadságáról sem értenek egyet. Budapesti látogatása során egyébként a német politikus Takács Szabolcs magyar európai ügyekért felelős államtitkárral, civilekkel, valamint a Momentum vezetőivel találkozott és a Pride-felvonulásra is ellátogatott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!