2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Ítéletidő tombol Olaszországban, már hárman meghaltak

Több település víz alá került Közép - Olaszországban az erőteljes esőzések miatt. A legfrissebb sajtóinformációk szerint öt személy veszítette életét a szélsőséges időjárás következtében. Toscánában vészhelyzetet hirdettek. Az elkövetkező órákban Veneto és Fri-uli Venezia Giulia tartományban várható jelentős mennyiségű csapadék ezért ott vörös vészjelzés van érvényben. A Hír TV-t Jánosi Dalma tudósította.

  • Ítéletidő tombol Olaszországban, már hárman meghaltak

A csütörtök óta tartó heves esőzések számos települést térdre kényszerítettek Közép -Olaszországban. Pratóban a megáradt folyók autókat sodortak magukkal, lakóházakat és kórházakat öntöttek el.

Montemurlo településen két idős személyt otthonában ért a halál. Egyikük az éjszakai órákban a lakásán hirtelen beözönlő vízben megfulladt. A másikat akkor érte a halál, amikor otthonából megpróbálta kihajtani a vizet. A harmadik személy egy idősotthon kiürítése közben lett rosszul. Egy tűzöltónak nyoma veszett. Ő a mentések során a vízbe zuhant és az erőteljesen hömpölygő víz magával sodorta. Több települést árvízveszély miatt kiürítettek. Számos régióban ma reggel nem nyitottak ki az iskolák.

Eugienio Gianni Toscana kormányzója ma reggel vészhelyzetet hirdetett. Úgy nyilatkozott soha életében nem tapasztalt ahhoz hasonlót, mint ami az éjszaka történt. Pár óra alatt megdöbbentő mennyiségű csapadék esett, mely véleménye szerint a klímaváltozás drámai következménye.

Parto és Pistoia között lezárták az A11 es autópályát, mivel teljesen víz alá került. Negyvenezer háztartás maradt áram nélkül. A rossz időjárás miatt vörös vészjelzés van érvényben Veneto és Friuli Venezia Giulia tartományban. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy az erőteljes esőzések alatt ne vegyék használatba a gépjárműveket és a lakóházak magasabb szintjeire menjenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!