2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Iszlamofób, oroszbarát tanácsadót választhat Trump

2016. december 8., csütörtök 11:05

Egy visszavonult tábornokot bízott meg az Egyesült Államok déli határának védelmével Donald Trump. A megválasztott amerikai elnök egyre több kritikát kap amiatt, amiért sokak szerint egy iszlamofób, oroszbarát volt tábornokot jelölt ki nemzetbiztonsági tanácsadójának.

Donald Trump – egy megosztott Amerika elnöke. A Time magazin különszámának címlapja, amely a megválasztott amerikai államfőt választotta az év emberének. A hetilap egyik főszerkesztője szerint azonban ez nem elismerés. A második világháború kitörése előtt például a lap Adolf Hitlert választotta az év emberének.

„Szerintem Trump most igazolva érzi magát, ezért is fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az év embere cím, az nem egy elismerés. Nem valami olyasmi, amit büszkén kitűzhetünk a mellünkre. Sok olyan ember megkapta már, akik nem feltétlenül tettek jót a társadalomnak” – nyilatkozta Ben Goldberger vezetőszerkesztő-helyettes.

Közben körvonalazódik, hogy kik lesznek a Trump-kabinet tagjai. A legtöbb kritika leendő nemzetbiztonsági tanácsadója miatt éri. Michael Flynn nyugalmazott tábornok iszlámellenes nézeteket vall és korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök társaságában tartott fizetett beszédeket Moszkvában.

„Az iszlám egy politikai ideológia, amely vallásnak álcázza magát” – jelentette ki korábban Michael Flynn.

Trump leendő belbiztonsági miniszterének is egy nyugalmazott tábornokot választott. John Kelly az amerikai fegyveres erők dél-amerikai parancsnokságát vezette. Legfőbb feladata az Egyesült Államok déli határának védelme lesz a drogkartellektől és az iszlám terrorizmustól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!