2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Ismét ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

2017. május 29., hétfő 07:24, frissítve: hétfő 10:36

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsájtott fel. Szakértők szerint a rövid hatótávolságú, Scud hat percet repült és 450 kilométert tett meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódott. A hírről azonnal értesült Dél-Korea elnöke, és rögtön összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot.

A Scud típusú, rövid hatótávolságú szerkezet hat percet repült és 450 kilométert tett meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódott.

A japán kormányfő elítélte az akciót: „egyáltalán nem engedhetjük ezeket az észak-koreai provokációkat, amelyek folyamatosan figyelmen kívül hagyják a nemzetközi közösség figyelmeztetéseit. Hevesen tiltakoztunk Észak-Koreánál az ügyben” – mondta Abe Sinzó.

A japán kormányszóvivő szerint a mostani kilövés különösen veszélyes volt. Josihide Suga emlékeztetett, amellett, hogy a kommunista diktatúra a légi közlekedést és a szállítmányozást veszélyeztette, az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatot is nyíltan megsértette.

Dél-Korea elnöke, Mun Dzse In, rögtön összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot. Roh Jae-Cson, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának kapcsolatvezetője arról beszélt, Észak-Korea az újabb kilövéssel nyomást akar gyakorolni Dél-Koreára, hogy megváltoztassák az északkal szembeni politikájukat.

Észak-Korea legutóbb egy hete hajtott végre – általa sikeresnek mondott – kísérletet közepes hatótávolságú ballisztikus rakétával, amely 120 kilométeres magasságot ért el, és mintegy 500 kilométerre repült, mielőtt becsapódott a Csendes-óceánba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!