2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Ismét a Marokkói-Spanyol határt ostromolták a migránsok

Ismét megostromolták a marokkói-spanyol határkerítést az afrikai migránsok. Csaknem 100 illegális bevándorló akart így átjutni a fekete kontinensről Európába. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns súlyosan megsérült. A hatóságok 40 támadót vettek őrizetbe.

  • Ismét a Marokkói-Spanyol határt ostromolták a migránsok

Hatósági intézkedésre vár az a 100 illegális bevándorló akikre az algériai egyenruhások csaptak le. A migránsokat 3 művelet során tartóztatták le. 18 személyt egy csónakban fogtak el a parti őrség emberei a tengeren, 63-at a marokkói határ közelében, 14-et pedig az ország déli részén. Néhány kongói menekült egy algíri házban bujkál a hatóságok elől.

Nagyon megijedtünk. nem mehetünk ki még ennivalót vásárolni sem. Éhesek vagyunk, de nem indulhatunk el mert akkor félő, hogy őrizetbe vesznek bennünket is - panaszkodott ez az afrikai nő.

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt hónapokban csaknem 2 ezer migránst toloncoltak ki Algériából.

Nagyon félek, el akarom hagyni ezt az országot. Ha kimegyek az utcára akkor azt kockáztatom, hogy elfognak a rendőrök. Nemrég született gyerekem és bujkálnunk kell - mondta egy másik afrikai nő.

Algériából a legtöbben Marokkón keresztül próbálnak meg eljutni Európába.

Észak-Afrikában két spanyol exklávé található, Ceuta és Melilla. Innen a legkönnyebb bejutni a kontinensre. Ceuta és Melilla közötti szakaszt összesen 21 kilométer hosszan védik kerítéssel. A biztonsági zár ellenére a migránsok folyamatosan kísérleteznek az átjutással.

Vasárnap csaknem 100 illegális bevándorló ostromolta Melilla határkerítését. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani őket. A hatóságok 40 támadót őrizetbe vettek.

A lenti videóban látható a képek tavaly nyáron készültek. Ekkor több mint 600 migráns rohamozta Ceuta határkerítését. Az illegális bevándorlók házi készítésű fegyverekkel léptek fel a hatóságokkal szemben. A többórás harcban 22 rendőr sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!