2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Impulzust jelenthet a kvótarendszer elutasítása

2016. szeptember 27., kedd 08:21, frissítve: kedd 14:57

Folytatódik a pereskedés a német sajtó és a török kormány között, a lengyel lapok pedig a kvótanépszavazásról írnak. Nemzetközi lapszemle.

Siker lenne a visegrádi négyeknek, ha a nemek győznek a magyar kvótanépszavazáson. Lengyelország, Szlovákia és Csehország lakosságának többsége is egy hangon beszél a magyarokkal a szerző szerint, aki úgy látja, a kvótarendszer elutasítása impulzust jelenthet mások számára is az Európai Unióban, akik Berlin és Brüsszel migrációs politikáját ellenzik.

Erőfitogtatás és népszerűségnövelés volt a boszniai szerb referendum célja, amelynek súlyos következményei lehetnek a Balkán stabilitására nézve – írta a Vecernji list című horvát újság a boszniai Szerb Köztársaságban megtartott, a köztársaság napjának megtartásáról szóló népszavazás után. A lap kommentátora szerint a népszavazás elérte a célját, ha az volt a szándék, hogy felkorbácsolja az indulatokat, és két évtizeddel a háború után is megmutassa, „kardcsörtetést” idézhető elő a Balkánon.

Pert indított az ankarai polgári bíróságon a török sportminisztériummal szemben a Deutsche Welle, miután a török miniszter elkoboztatta a vele készült interjú felvételeit. A német csatorna szerint egyeztették a kérdéseket, de a minisztérium azt állítja, hogy az interjút nem engedélyezték. Korábban a török kormány indított pert egy német humorista ellen, amiért kifigurázta az elnököt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!