2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Illegális bevándorlás - A tavalyi csökkenés után idén ismét többen próbáltak embercsempészek segítségével Ausztriába jutni

2018-ban a megelőző évhez képest kevesebben próbáltak meg embercsempészek segítségével Ausztriába jutni egy frissen bemutatott, a tavalyi adatok alapján összeállított jelentés szerint; az idén azonban ismét nőtt a számuk.

  • Illegális bevándorlás - A tavalyi csökkenés után idén ismét többen próbáltak embercsempészek segítségével Ausztriába jutni

Az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség szerint az illegális migráció leküzdése továbbra is nagy kihívást jelent.

Gerald Tatzgern, a embercsempészettel és emberkereskedelemmel foglalkozó osztály vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy míg tavaly az azt megelőző évhez képest 23,5 százalékkal kevesebben, 21 236-an próbáltak meg embercsempészek segítségével eljutni Ausztriába, idén ismét nőtt ez a szám. A migránsok a komoly kockázatoktól sem riadtak vissza, többen konténerekben és tehergépkocsikban rejtőztek el.

Tavaly az embercsempészek új útvonalakon próbáltak meg embereket eljuttatni Európába; ezek nem érintették Ausztriát, részben ezzel magyarázható a visszaesés. Ausztria már nem tartozik az öt legkedveltebb célország közé, de az okok közé tartozik az is, hogy Szíriában egyre csökkent a harcok száma, Törökország pedig csatlakozott az EU migrációs paktumához.

Míg 2017-ben 8994, addig tavaly 2843 migránst fogtak el, akik embercsempészek segítségével jutottak el Ausztriába; ez 68,4 százalékos visszaesés.

Embercsempészek segítségével a legtöbben Afganisztánból (443), Iránból (317), Szíriából (303), Irakból (236) és Nigériából (202n) érkeztek.

Voltak olyanok is, akik embercsempészek segítsége nélkül érkeztek az országba. A legtöbben Olaszországból (5170), Magyarország irányából (1648) és Németország felől (1431 ) próbálkoztak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!