2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hová vezet a Facebook bukása? + Videó

Hatalmasat bukott a Facebook a tőzsdei részvénykibocsátáson. A közösségi oldal papírjai hétfőn 11 százalékot vesztettek értékükből, ezzel a vállalat alapítójának vagyona 2,2 milliárd dollárral csökkent. Elemzők azzal magyarázzák a zuhanást, hogy a vállalatot már eleve túlértékelve vezették be a tőzsdére.

Hatalmas bukás vagy átmeneti bizonytalanság? – ezt találgatják a piaci elemzők a Facebook-részvények árfolyamának hétfői 11 százalékos esése után. A világ legnagyobb közösségi oldalát múlt hét pénteken vezették be az amerikai tőzsdére. A részvénykibocsátást eddig soha nem látott várakozás előzte meg, ezért a részvényekért magas árat, 38 dollárt kértek. Ez az összeg viszont egyes szakértők szerint több volt, mint amit a papírok valóban értek. Szerintük a hétfői zuhanást az okozta, hogy a befektetők nem látnak működőképes üzleti modellt a hivatalosan több mint 100 milliárd dollárt érő vállalat mögött.


„Jelenleg minden a közösségi oldalakról szól, különösen a fiatalok körében, ez viszont nem jelenti azt, hogy profitálni is lehet belőlük” – mondta Joseph Foudy közgazdászprofesszor. „A levegőből és a vízből sem tudnak pénzt csinálni a vállalatok, pedig ezek nélkül meghalnánk. Az, hogy a Facebookon minden barátunk ott van, még nem jelenti, hogy a reklámbevételek is biztosítva lennének” – vélekedett a professzor.

Más piaci elemzők viszont két kereskedési nap után még nem írnák le a 900 millió regisztrált tagot számláló közösségi portált. Mark Zukerberg, aki a cége pénteki tőzsdei bevezetését esküvővel ünnepelte, a lehangoló hétfői eredmény ellenére továbbra is bízik a sikerben. Hétfőn kiadott közleményében arra számít, hogy 2015-ig a megduplázódnak közösségi oldal reklámbevételei.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!