2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Holtan találták meg az amerikai hadihajó eltűnt tengerészeit

2017. június 18., vasárnap 08:40, frissítve: vasárnap 12:14

Holtan találták meg a Japán közelében szombaton szerencsétlenül járt amerikai hadihajó eltűnt tengerészeit. A holttestek a vízzel elöntött kabinokban voltak. A romboló szombaton éjjel járőrözés közben ütközött egy Fülöp-szigeteki teherhajóval. Mindkét jármű lassan haladt, a teherhajó azonban jóval nehezebb a hadihajónál, ezért okozott nagy károkat az ütközés. A baleset okait még vizsgálják.

Súlyosan megrongálódott a USS Fitzgerald amerikai hadihajó a szombat hajnali balesetében. Az amerikai haditengerészet japán partoknál hajózó rombolója egy Fülöp-szigeteki zászló alatt közlekedő teherhajóval ütközött. Vasárnapra az is kiderült, hogy az ütközés következtében eltűnt matrózok életüket vesztették. A beszámolók szerint a becsapódás épp a legénység szállását érintette.

„Hajnali két óra két perc volt, egész éjjel van őrségünk, de a legénység nagy része még aludt. A legénység 116 tagjának szállása az érintett részeken van. A hajó oldalát nagy erejű ütés érte, a sérülés nem látható, mert a vízszint alatt van. Lett egy mély hasadás a hajó gerince mentén, és hatalmas mennyiségű víz ömlött be ott. A belső, a víz felé nyitottá váló belső terekben nem maradt sok idő a cselekvésre” – számolt be a történtekről Joseph Aucoin, a 7. flotta helyettes vezetője.

Az áldozatokat csak akkor találták meg, amikor a hajó már visszaért a yokosukai kikötőbe, és átvizsgálták. A baleset pontos előzményeit még vizsgálják. A rendelkezésre álló adatok szerint a hadihajónál csaknem négyszer nehezebb teherhajó 25 perccel az ütközés előtt váratlanul megfordult addigi útvonaláról, ennek okát azonban egyelőre nem tudni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!