2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Hóhelyzet: megállt az élet az Amerikában

2016. január 24., vasárnap 07:45, frissítve: vasárnap 10:44

Megbénította a hóvihar az Egyesült Államok keleti partvidékét – a térségben több mint egy napja szakad a hó. Több mint 10 ezer légi járatot töröltek, New Yorkban pedig teljesen leállt a közlekedés. A viharoknak eddig 19 halálos áldozata van.

Kényszerpihenőre ment az Egyesült Államok keleti partvidéke a hóvihar miatt. Az ítéletidő mintegy 85 millió embert érint. Mindenfelé akadozik a közlekedés, a halálos áldozatok több mint kétharmada az utakon vesztette életét. Pennsylvania állam kormányzója szerint járművek százai akadtak el az utakon. „Ez történelmi havazás, ez egy nagy kihívás” – mondta Tom Wolf.

Washington és New York is hó alá került. Amerika legnagyobb városában betiltottak minden forgalmat, leállíttatták a tömegközlekedést és a manhattani hidakat is lezárták. Aki megszegi a rendelkezéseket, letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat.

„A New York-i rendőrség mindent megtesz, hogy tisztán tartsa az utakat ebben a szükséghelyzetben. A közösségi oldalakon láthatnak már képeket a rendőrségi kényszerítő intézkedésekről. Szeretném, ha a New York-iak tudnák, hogy ez egy világos figyelmeztetés. Ha el akarjátok kerülni a kényszerítő intézkedéseket, akkor most tűnjetek el az utakról” – mondta Bill de Blasio.

A légitársaságok több mint tízezer járatot töröltek, hétfő reggelig a térség nagyobb repterei nem fogadnak gépeket. Különösen súlyos a helyzet a tengerparti államokban, Delaware-ben és New Jersey-ben pedig már az olvadás utáni áradásokra készülnek.

Washingtonba a történelem eddigi legsúlyosabb hóvihara érkezett meg. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!