2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Hitlerhez hasonlította magát a Fülöp-szigetek elnöke

2016. szeptember 30., péntek 10:35, frissítve: péntek 11:16

Rodrigo Duterte vietnami látogatása utána hazatérve beszélt arról, hogy szíve szerint lemészárolná a drogosokat.

Dutertének június végi beiktatása óta nem ez az egyetlen botrányt okozó nyilatkozata: többször küldte már el melegebb éghajlatra a drogellenes hadjáratát kritizáló amerikai elnököt és az Európai Uniót is.

„Hitler hárommillió zsidót mészárolt le. Na most, hárommillió, mi is az? Hárommillió drogfüggő van ebben az országban. Boldog lennék, ha lemészárolhatnám őket. Ha Németországnak volt egy Hitlere, a Fülöp-szigeteknek itt vagyok én. Ismerik az áldozataimat, szeretném, ha mind bűnösök lennének, hogy megoldjam az országom problémáit, és megmentsem a következő nemzedéket a pusztulástól” – jelentette ki Rodrigo Duterte.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió korábban többször is aggodalmát fejezte ki a drogkereskedők szüntelen meggyilkolása miatt. A Fülöp-szigeteki elnök erre is reagált.

„Ti, az Egyesült Államok és az EU, hívhattok engem bárminek, de én sosem voltam és leszek olyan köpönyegforgató, mint ti. Bezárjátok a kapuitokat, amikor migránsok menekülnek a Közel-Keletről, hagyjátok őket megrohadni, aztán egy-két-háromezer ember halálán aggódtok?” – fogalmazott.

Duterte a májusi választás előtt azt ígérte, hogy háborút hirdet a drogkereskedelem ellen. Több mint 3100, javarészt drogfüggő és -kereskedő vesztette életét június 30-a, vagyis elnöki beiktatása óta különféle rendőri akciókban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!