2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Hillary Clinton hatalmasat vétett, Trump nem hagyta ki a ziccert

2016. május 26., csütörtök 11:28

Ismét rendbontások követték Donald Trump kampányrendezvényét – ezúttal Kaliforniában csaptak össze a tüntetők a rendőrséggel. Közben nyilvánosságra került az amerikai külügyi tárca belső vizsgálata, amely megállapította, hogy Hillary Clinton miniszterként megsértette a hivatali előírásokat.

Megsértette a hivatali előírásokat miniszterként Hillary Clinton azzal, hogy levelezését részben magánszerveren bonyolította. A külügyi tárca belső ellenőrzése vizsgálatot végzett el az ügyben. A következtetéseit összegző jelentést a kongresszus tagjai kapták meg, de szerdán kiszivárogtatták az amerikai sajtónak is.

„Visszanézve jobb lett volna, ha egy másik ímélt használok és egy másik telefont is hordok magammal, de akkor ez nem tűnt nagy ügynek” – mondta a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Hillary Clinton külügyminiszterként a magánszerverét használta hivatalos levelezésre is, ez tavaly nyáron került nyilvánosságra. Ellenlábasai szerint a politikus elővigyázatlansága miatt titkosított és az amerikai nemzetbiztonságot érzékenyen érintő információk illetéktelenekhez is kerülhettek. Az ügyben hónapok óta nyomoz a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is.

A Kaliforniában kampányoló Donald Trump nem hagyta ki a ziccert. „Annyira tisztességtelen, amennyire csak lehet. Kapott ma egy kis rossz hírt, tudják, valami jelentésből, ami nem tett túl jót neki. A főfelügyelő jelentése volt az. Ez nem jó. Én csak Hillary ellen akarok indulni, csak ellene. Nem tudom, hogy lehetséges-e. Lehet, hogy az őrült Bernie ellen kell majd, még az is megeshet” – élcelődött a republikánus elnökjelölt.

A politikus odaszólt az őt hevesen kritizáló demokrata szenátornak, Elizabeth Warrennek is, aki magát indiánnak tartja. „Odaszólt nekem Pocahontas. Elizabeth Warren. Bolondnak hívom. Bolond! Sokkal kevesebbet tesz a szenátusban, mint bárki más, semmit sem csinál, semmit sem szavaz meg. Nagy szája van, ennyi. De használták őt, mert Hillary nagyon elnök akar lenni. Leállt a kiabálással. Oké, de én előtte sem hallgattam; őszinte leszek: nem tudom hallgatni őt, nem megy” – fogalmazott Donald Trump.

A konferenciaterem előtt közben százak tüntettek a republikánus aspiráns ellen. A tiltakozók „Állítsuk meg a náci Trumpot!” és „Ejtsük Trumpot!” transzparensekkel demonstráltak. A tömeget végül lovasrendőröknek kellett feloszlatniuk. Hét felnőttet és egy fiatalkorút állított elő a rendőrség. A vádak az illegális pólóárusítástól a jogszerűtlen gyülekezésig terjedtek. A tüntetők Trump bevándorlásellenességével szemben tiltakoztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!