2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Hillary Clinton: Donald Trump más

2016. október 15., szombat 11:58, frissítve: szombat 12:10

Lejáratókampány áldozatának tartja magát Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szerint az a róla megjelent videó, amin nőket becsmérel, valamint a szexuális zaklatás vádjával előálló nők mind egy pontosan megtervezett politikai akció részei. Trump egyébként 7 százalékkal van lemaradva Hillary Clinton mögött.

Viszonylag nagy, 7 százalékpontos előnnyel vezet Hillary Clinton Donald Trump előtt a Reuters/Ipsos felmérése szerint. A 3000 megkérdezett 44 százaléka Clintont, 37 százaléka pedig a republikánus riválisát támogatja. A demokrata elnökjelölt kampányának legújabb állomásán, Seattle-ben is Trump alkalmatlanságával kampányolt.

„Nem könnyű olyan ember ellen küzdeni, aki ennyire negatív, ennyire megosztó, ennyire sötét és veszélyes. Többször elmondtam már. Ismertem republikánus elnököket. 9/11 után együtt kellett dolgoznom George W. Bush elnökkel, amikor újjá kellett építenünk New Yorkot, és megígérte nekem, és ebben ő jó volt, hogy megkapják a szükséges forrásokat. Ismertem olyan embereket, akiket a republikánusok jelöltek, különböztek a politikai nézeteink és értékeink, de sosem kérdőjeleztem meg a képességeiket a vezetésre. Donald Trump más, ő képzetlen, és nem való sem elnöknek, sem parancsnoknak” – hangoztatta Hillary Clinton.

A november nyolcadikai elnökválasztás előtt alig három héttel Donald Trump kampánya kezd újult erőre kapni, azután, hogy egy hete nyilvánosságra került egy 2005-ös videofelvétel, amin Trump tiszteletlenül beszél a nőkről. A republikánusok jelöltjét a felvétel után több nő vádolta meg szexuális bűncselekménnyel. Az Észak-Karolinában kampányoló Trump szerint ő csak egy lejárató kampány áldozata. „Én az országunkban valaha volt legnagyobb politikai lejárató kampány áldozata vagyok. Üldöznek, és megpróbálják tönkretenni, ami szerintük is a legnagyobb mozgalom az országunk történelmében. Még soha semmi nem volt ilyen” – jelentette ki a republikánus elnökjelölt.

A közvélemény-kutatók szerint is Clinton vezet Trump előtt, sőt a korábbi First Lady egyre erősödik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!